Erdoğan'dan vekillere 'adaylık' vetosu! 4 İl için ön şart getirildi

Erdoğan'dan vekillere 'adaylık' vetosu! 4 İl için ön şart getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'da çıkarılacak adaylar için 'Çok özel bir durum yaşanmadıkça vekillerden aday gösterilmeyeceğini' söylediği iddia edildi.

AK Parti’de, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’nin yönettiği büyükşehirlerde gösterilecek adaylar konusunda kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Erdoğan ve AK Parti yönetimi, İstanbul için çok daha hassas verilerle hareket ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana, Ankara, İzmir ve önceki gün İstanbul teşkilatları ile yaptığı istişare toplantılarında bütün seçenekler masaya yatırıldı.

Erdoğan’ın, dört şehirle ilgili dışarıda da donanımlı isimler olduğunu, bu sebeple “Çok özel bir durum yaşanmadıkça vekillerden aday gösterilmeyeceğini” söylemesi; “İstanbul için adı geçen Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu ihtimali zayıfladı” diye yorumlandı. 

AK Parti kaynakları, İstanbul için popüler değil, sade ve hizmet odaklı bir ismin aday gösterilmesi ihtimaline dikkat çekiyor. AK Parti kaynakları “İstanbul’da 1,1 milyon civarında kararsız diyebileceğimiz, gri alanda bekleyen kitle var. Bunlar daha çok orta ve üst gelir düzeyine sahip ve büyük bölümü 2019’da İmamoğlu’na ideolojik kaygılarla oy vermiş. Geçen beş yıllık süreçte memnuniyetsizlik oluşmuş ve şimdi hizmet edene oy verme noktasına gelmişler. Cumhur İttifakı olarak İstanbul’da yüzde 45 oyumuz cepte. CHP ise bütün bileşenlerle ancak yüzde 45 oluyor. Ancak İyi Parti’nin seçimlere ayrı girme kararı, yüzde 45 dengesini bozacaktır. Böyle olmasa bile, yüzde 10’luk bir gri alan ortaya çıkıyor. Seçim sonucunu da bu kitle belirleyecek” görüşünde. 

 

İSİM İSİM ANKET DÜZENLENİYOR

 

Parti kurmayları, İstanbul’da aday ismi verilerek yapılan anketlerin devam ettiğini belirtti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın ismi daha fazla gündeme gelmeye başladı.

 

ADAY SAYISI AZALDI

 

Gazeteci Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çok özel bir durum yaşanmadıkça vekillerden aday gösterilmeyeceği" sözlerine dikkat çekerek, "Bu durumda Ankara için iki aday öne çıkıyor: ABB AK Parti Grup Başkanvekili, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok." paylaşımı yaptı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.