Erdoğan’dan Yavaş ve GBT açıklaması Adaylıktan atılması lazım

Erdoğan’dan Yavaş ve GBT açıklaması Adaylıktan atılması lazım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mansur Yavaş ve aday belirleme hakkında, “GBT sisteminin çok daha doğru çalışması lazım. Bu tür adamların bir defa adaylıklarının daha baştan silinip atılması lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber ve İHA Seçim Özel Yayınında CHP Ankara adayı Mansur Yavaş ve bazı partilerin meclis aday listelerinde yer alan adaylar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

YAVAŞ ANKARA BELEDİYE BAŞKANI YAPACAK KAPASİTEDE DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Mansur Yavaş, Belediye başkanlığını Ankara'da yapacak kapasitede biri değil. Bizim adayımız 5 dönem Kayseri gibi bir büyükşehirde belediye başkanlığı yürüttü, Çevre ve Şehircilik Bakanı yaptı. Mansur Yavaş'ın sahte senet yazma gibi kesinleşmiş durumu var. Öncesi ve sonrasında da durumu belli değil” dedi.

MEHMET ÖZHASEKİ İLE BİZ BU YARIŞI ÖNDE KAZANACAĞIZ

'Seçimden sonra bu senet olayı ile ilgili gereken yapılır' diyen Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti; 'Yavaş ayrıca vergi kaçakçısı Maliye Bakanlığı'nda kayıtları var. Düşünün bizim sözümüz senet demekle bu işi savuşturamazsınız. Bunun hesabını Kemal Kılıçdaroğlu veremez, sabah akşam yalan söylüyor. Benim hakkında 'Man adası' iddiasını yargı çürüttü, Kılıçdaroğlu'nu para cezasına mahkum etti. Gelen para cezasını Şehitler Vakfı'na bağışlayacağız. Mehmet Özhaseki bey ile bu yarışı biz önde kazanacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Anket çalışması yaptırıyor ve takip de ettiriyoruz ama vatandaşın nabzını anketlerden çok meydanlarda tutuyorum. Böyle bir insanın (Mansur Yavaş) Ankara gibi yere belediye başkan adayı olması hazmedilemez. Üstelik bir de bu adam Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı, bir de bu var. Şu anda Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durumda geçiyor.”

YSK BU TÜR ADAYLARI BAŞTAN ATMASI LAZIM

Seçimlerde aday olanların yeteri kadar GBT bilgilerine dikkat edilmediğini belirten Erdoğan açıklamasını şu şekilde bitirdi; “Yüksek Seçim Kurulu'nun gelecekte bu işi çok daha farklı ele alması gerek. GBT sisteminin ben doğru çalıştığına inanmıyorum. GBT sisteminin çok daha doğru çalışması lazım. Bu tür adamların bir defa adaylıklarının daha baştan silinip atılması lazım. Bu ülkenin teröre bulaşmış teröristlerle yönetilmesine müsaade edemeyiz, bunların önünde duracağız.”

MANSUR YAVAŞ’TAN YANIT: MAHKEME KARARI ÇIKINCIYA KADAR MASUMDUR 

Mansur Yavaş ise Erdoğan’a yanıtı Twitter hesabından verdi. İYİ Parti kurucusu Avukat Osman Kaçmaz’ın Erdoğan hakkında zamanında yapılan “Kalpazanlık” suçlamasını hatırlatan tweetini alıntılayan Yavaş, “Anayasanın (38/4.m) ve AIHS (6/2.m) uyarınca bir kişi suçluluğu mahkeme kararları ile hükmen sabit oluncaya kadar masumdur. Bu hem ceza hukukunda insanlığın ortak mirası bir ilke, hem de pozitif hukukumuzun amir hükmüdür. Herkesi bağlar. Mecelle'ye göre Beraat-ı Zimmet asıldır” ifadelerini paylaştı.

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.