Erdoğan'dan YSK'ya şok Demirtaş talimatı

Erdoğan'dan YSK'ya şok Demirtaş talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yüksek Seçim Kurulu’na  HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’la ilgili talimat verdiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim propagandasına aralıksız devam ediyor. 24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala Recep Tayyip Erdoğan, 24 TV’de canlı yayın konuğu oldu ve önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın özellikle Demirtaş ile ilgili yaptığı açıklamalar hem dikkat çekti hem de tepki topladı.

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş hakkında da konuşan Erdoğan, tamamen bağımsız olması gereken Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde seçim çekimi için talimat verdiğini ifade etti.

‘YSK İLE GÖRÜŞÜN, CEZAEVİNDE ÇEKİM YAPSINLAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş'ın TRT'de yapacağı konuşmasına değinerek, "Öyle veya böyle şimdi bu şartlar içerisinde tabi gelecek işte 5 dakika, 10 dakika neyse TRT'de konuşmasını da Edirne'de cezaevinden çekim yapılmak suretiyle yapacak. Burada bunlar kalkıp, 'iktidar engelledi' deyip, oradan bir rant elde etmenin gayreti içerisine de girebilirler. Bir mağduriyet pozisyonuna da girebilirler. Ben arkadaşlara onu söyledim. 'Bırakın' dedim, mağduriyet imkanını bunlara vermeyin, bırakın. YSK ile de görüşün gitsinler orada cezaevinde çekimi yapsınlar. Zaten bunlar canlı yayın değil, malum. Ondan sonra da konuşması neyse bu konuşması yayınlanır. Olay bu" şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş'ın seçimlerde yarışmaması gerektiğini söyleyen Tayyip Erdoğan, "Bir eksiklik, yanlışlık var. Burada illa mahkumiyeti adaylık şartları arasında saymamamız lazım. Tutuklu olan kişi aday olamaz, olmamalı” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum