Erdoğan'ı devirecek 4 isim

Erdoğan'ı devirecek 4 isim

Köşk seçimlerini yorumlayan SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı; İlhan Kesici, Süleyman Demirel, Hüsamettin Cindoruk ve Saadettin Tantan isimlerine dikkat çekti.

Sonar Başkanı Hakan Bayrakçı Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan'ın aday olması durumunda onu zorlayabilecek 4 isim sıraladı. Bayrakçı'ya göre; İlhan Kesici, Süleyman Demirel, Hüsamettin Cindoruk ve Saadettin Tantan'ın aday olması durumunda Erdoğan'ı zorlayacağını belirtti.


"İKİSİNİN TOPLAMI BİR AKP EDİYOR"

Yerel seçimde muhalefetin oy toplamının iktidarı yakaladığını ifade eden Hakan Bayrakçı bunun Cumhurbaşkanlığı seçimi için de önemli bir gösterge olduğuna dikkat çekiyor. 2011 genel seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 50, CHP'nin yüzde 26, MHP ise yüzde 13 oy aldığını hatırlatan Bayrakçı "İkisinin toplamı AKP etmiyordu. Şimdi ikisinin toplamı AKP ediyor. Bu önemli" dedi.

"AKP ADAYI KAZANAMAZSA..."

Muhalefetin anlamının iktidar karşıtı olduğunu dile getiren Bayrakçı iktidarın yüzde 43 oranında oy aldığı bir durumda muhalefetin yüzde 57 oy almış olmasını "Bunlar muhalifse muhaliftir. Cumhurbaşkanlığı'nın birinci turunda AKP adayı kazanamazsa o zaman ikinci turda tüm muhalifler AKP karşısında da yer alabilir" diye yorumluyor.

ERDOĞAN'I ZORLAYACAK 4 İSİM

Bayrakçı kendisine göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a karşı şansı olabilecek adayları da şöyle açıkladı: "İlhan Kesici, aday olmayı Kabul etmesi durumunda Süleyman Demirel, bir ölçüde Hüsamettin Cindoruk, ve Saadettin Tantan."

ELEŞTİRİLERE DE YANIT VERDİ

"Artık herşeyi bilebilecek kadar genç değilim" diyen Bayrakçı yerel seçimler sonrası kendisine yöneltilen "Bilemedin" eleştirilerine de "Birçok şehirde bildik. Türkiye genelinde de sonuca çok yakın bir tahminde bulunduk. En önemlisi AKP'nin 7-8 puan kaybettiğini söylüyordum. Gördük ki kaybetmiş" cevabı verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.