Erdoğan'ı halifeye benzetti

Erdoğan'ı halifeye benzetti

Enis Timuçin, kabul etseler de etmeseler de o bir sembol. Ve çok ilginçtir ki, Makedonya'nın 'One Minute'den sonra İslam coğrafyası için 'Halife' diye andığı tek lider o" dedi.

Adana'da, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonuna tepki göstermek ve Erdoğan'a destek vermek amacıyla 'Başbakan'a Sahip Çık' mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan Tertip Komitesi Başkanı işadamı Enis Timuçin, "Büyüyen Türkiye'nin liderini yıpratmaya çalışıyorlar. Kabul etseler de etmeseler de o bir sembol. O, inançlı kesimlerin 90 yıldır görmüş olduğu zulme 'Dur' diyen bir sembol. Ve çok ilginçtir ki, Makedonya'nın 'One Minute'den sonra İslam coğrafyası için 'Halife' diye andığı tek lider o" dedi.

 

Adana'da işadamı Enis TimuçinBayram Sertve Durmuş Ali Demirdüz'ün girişimiyle merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Asım Savaş Spor Salonu önündeki alanda, 'Başbakan'a Sahip Çık' adı verilen miting düzenlendi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı mitingde Aşık Hakkı Tanrıkulu şiir okudu. Aydın Yörük Efe Kültür Derneğiüyelerinin zeybek oynadığı mitingde, mehter takımı marşlar çalarken, alanda Başbakan Erdoğan'a destek amacıyla ateş yakıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının yer aldığı 12 dakikalık kısa film gösteriminin de yapıldığı mitinde kürsüye gelen Aydın Yörük Efe Kültür Derneği Başkanı Muhsin Aydoğdu, "Efeler kurtuluş mücadelesinde yer aldı. Efeler Başbakanımızı da yedirtmeyecek" diye konuştu. "Başbakan Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu afişlerle donatılan alanda konuşan Tertip Komitesi Başkanı Enis Timuçin, yürütülen operasyonlara inanmadıklarını söyledi. Türkiye'nin AK Parti iktidarında sürekli gelişip büyüdüğünü anlatanTimuçin, şöyle dedi: "Büyüyen Türkiye'nin liderini yıpratmaya çalışıyorlar. Kabul etseler de etmeseler de o bir sembol. O, inançlı kesimlerin 90 yıldır görmüş olduğu zulme 'Dur' diyen bir sembol. 30 yıldır süren terörü bitirmek için oy hesabı yapmayan biri o. Mısır'da demokrasisi elinden alınan halkların umudu. Tunus'ta, Fas'ta, Cezayir'de, Libya'da huzuru, barışı, mutluluğu arayan halkların son umudu. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük Gazze açık cezaevinde babasız kalan yetim çocukların babası. Arakan'da katledilen mazlumların kahramanıdır o. Ve çok ilginçtir ki, Makedonya'nın 'One Minute'den sonra İslam coğrafyası için 'Halife' diye andığı tek lider o. "Başbakan Erdoğan'a destek mitinglerinin Türkiye geneline yayılacağını söyleyen Timuçin, bir sonraki mitingin Antalya'da yapılacağını açıkladı. Yapılan konuşmanın ardından dualar eşliğinde kurban kesilirken, bir süre Başbakan Erdoğan lehine slogan atan katılımcılar dağıldı.

Erdoğan'a "Halife" benzetmesi tartışma konusu olurken Erdoğan için daha önce de pek çok tartışılan ifadeler kullanılmıştı.

AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, 14 Kasım 2008’de yaptığı bir konuşmadaBaşbakan Erdoğan için "Başbakan bizim için adeta ikinci bir Peygamberdir" dedi. Bu benzetmenin çok yoğun tepki çekmesinin ardından, 2009 yılındaki mitinglerde Başbakan için "Son Osmanlı Padişahı" ve "2’nci Atatürk" pankartları asıldı.

Bu pankartlar da yine o dönemde siyasiler ve kamuoyu tarafından çok sert bir dille eleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde ise yine AKP Düzce Milletvekili Fevai ArslanBaşbakan Erdoğan için "Allah'ın bütün vasıflarını toplamış bir lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. İşte bunun önünü kesmek istediler" ifadelerini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.