Erdoğan’ı kim korkuttu?

Erdoğan’ı kim korkuttu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam’ın güncellenmesi sözünün arka planında neler var? Erdoğan bu açıklamanın ardından neden geri adım attı?

Gazeteci Yazar Rıza Zelyut, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam’ın güncellenmesi lazım demesinin ardından neden geri adım attığını yazdı.

Zelyut’un Aydınlık’taki köşesindeki yazısı şöyle:

“Çıkarcı dinci kuruluşlara tanıdığı geniş olanaklar, AKP’nin karşısına 15 Temmuz darbe girişimi olarak çıktı. Sonrasında başka yapılanmalar Fetullahçılar gibi iktidara yapışıp topluma şekil vermeye devam ettiler. Hoca görüntülü yeni dinciler; İslam adına sadece cinsellik üstünden mesaj verir hale geldiler. Hedefte kadın vardı. Orta Çağ ilkelliğine bağlı cinsel göndermelerle kadınlarını köleleştiren mesajlar verdiler. Dinin sosyal özü boşaltıldı ve kadın-erkek cinselliği İslam gibi sunuldu. Bu durum aile hayatını bile tehdit eder hale geldi. AKP, oy yitirmeye başladı.

Bunun üzerine AKP Lideri Erdoğan, konuşmak zorunda kaldı. Geçen hafta söyledikleri içinde ilginç olan şu idi:

“Son günlerde bakıyorsunuz. Din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup, dinimizde yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor ortaya. Anlamak mümkün değil. Yani bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar.

“İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslam’ı 14 - 15 asır öncesi hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Böyle bir şey yok. Onun için de bugün İslam’ın uygulanması yer, zaman, koşullar her şeyiyle o da değişiyor. İslam’ın güzelliği burada zaten.”

Doğru bir tespitti bu. Özünde de vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 100 sene önce söylediği şu iki dizeden farklı değildi: “Doğrudan doğruya Kuran’dan alıp ilhamı/Asrın idrakine söyletmeliyiz İslâm’ı.”

Ama dinden beslenen asalaklar hemen karşı saldırıya geçtiler. Sayın Erdoğan da “İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi vardır!” fikrinden geri adım atar biçimde konuşmalar yaptı. Halbuki İslam dünyasının tümüne yönelik bu önerisine sahip çıkması gerekiyordu. Şu an yerlerde sürünen İslam dünyasının ayağa kalkabilmesi için başka yol da yokken...

Yazık oldu, gericilik bir daha kazandı... Müslümanlar kaybetti...”

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.