Erdoğan'ı Menderes gibi asacaklardı...

Erdoğan'ı Menderes gibi asacaklardı...

15 Temmuz'da hedef Erdoğandı...

Yeni Akit gazetesi yazarı Sinan Burhan 15 Temmuz darbesi ile ilgili başlatılan kampanyanın bilgilerini aktardığı dünkü yazısında (08.07.2017) 15 Temmuzun hedefinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade ederek, Darebecilerin o gece başarılı olmaları halinde Cumhurbaşkanını ya hapse atacaklarını ya da Menderes gibi öldüreceklerini iddia etti.


Sinan Burhan'ın yazısının tamamı

 

 Erdoğan’ı Menderes gibi asacaklardı...


Önceki gün Anadolu Yayıncılar Derneği olarak basın toplantısı düzenledik. Üyelerimizden iştirak eden 60 yerel kanal ile ‘15 Temmuz darbesini unutma ve unutturma’ adlı bir kampanya başlattık. Bu kanlı darbenin yıldönümü münasebetiyle başlattığımız kampanya çerçevesinde şehit olanları, gazilerimizi tekrar hatırlayacağız. Bu darbenin amacını halkımıza anlatacağız.

 Bu darbenin ana hedefi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı. Cumhurbaşkanımız milli üretim dedi, ağır sanayi dedi. Kalkınan Türkiye dedi. Ümmetin birliği ve dirliği dedi. O nedenle hem dış mihraklar hem de onların uzantısı Fetö tarafından hedef haline getirildi. Darbeciler o gece başarılı olsalardı Cumhurbaşkanımızı ya hapse atacaklardı ya da Menderes gibi öldüreceklerdi. Ülkemiz o gece uçurumun eşiğinden döndü. Hainler ülkemizi Suriye’ye, Irak’a çevireceklerdi. Onlar gibi parçalayacaklar ve iç savaş başlatacaklardı.

Bu millet o gece sokaklara indi. Tankın altına yattı. Üzerine uçaklardan yağan bombaya aldırış etmedi. Son istikrar adası ülkemizi kurtarmak için canlarını feda ettiler. Bu vesileyle Erol Olçok’u, İlhan Varank’ı, Ömer Halisdemir’i ve 248 şehidimizi rahmetle anıyorum.

Son darbe yani 15 Temmuz Darbesine kadar ulusal medya hep darbelerin yanında yer aldı. Darbelere zemin oluşturacak psikolojik atmosferi ulusal medya hazırladı. 27 Mayıs Darbesinde ulusal medyanın yazdığı yalan haberler etkili oldu. Rahmetli Menderes’i yolsuzlukla suçladılar. Amerikancı olmakla suçladılar. İrticacı olmakla suçladılar. Ezanın Türkçeden Arapçaya tekrar çevrilmesi bütün milletimizi memnun etti. Ancak cuntacıların Menderese karşı kinini artırdı. Bu kin neticesinde Rahmetli Menderes idam edildi.

12 Eylül darbesini yapan Kenan Evren bizi medya kışkırttı demiştir. Medya, sağ ve sol kavgası yapılırken attığı manşetlerle bu kavgayı körüklemiştir. Maalesef bizim medyanın bir bölümü milli olamamıştır. Ya Almanlara uşaklık etmiş ya da Amerikalılara uşaklık etmiştir. Oysa yerel medya milli ve yerlidir. Yere medyadan darbeci, mandacı çıkmaz.

Yakın tarihe geldiğimiz zaman 28 Şubat darbesini ele almadan geçmek olmaz. Medyanın başrolde olduğu bu darbeyi unutamayız Rahmetli Erbakan’a siyaset yasağının getirildiği, partisinin kapatıldığı bir darbedir. Çevik Bir’in balans ayarı yapıyoruz diyerek başlattığı bu darbe sürecinde halkın oyları ile seçilmiş bir hükümet devrilmiştir. Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya bu sefer silahsız kuvvetler halletsin diyerek medyayı işaret etmiş ve medya da görevini yerine getirmiştir. Genelkurmay’da brifingler verilmiş, hakim ve savcılar karargaha çağrılmış, YÖK devreye girerek akademisyenleri sokağa dökmüştür. Bu antidemokratik eylemlerin tümüne medya sahip çıkmış. Refah Partisi’ni irticanın merkezi olarak göstermiştir. Bizler o tarihlerde yerel televizyon kanalları olarak darbeye karşı durduk. Milli iradenin yanında yer aldık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum