Erdoğan'ın AB çıkışına Almanya'dan dikkat çeken cevap! 'NATO Zirvesi'nde görüşeceğiz'

Erdoğan'ın AB çıkışına Almanya'dan dikkat çeken cevap! 'NATO Zirvesi'nde görüşeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB çıkışı sonrası Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün NATO Zirvesi için Litvanya'ya hareketi öncesinde önemli açıklamalarda bulunmuştu.

İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili olarak açıklamada bulunan Erdoğan "Şu an 50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen bir Türkiye var. Şu anda NATO üyesi ülkelerin hemen hemen tamamı AB üyesi. Türkiye'yi AB kapısında 50 yılı aşkı zamandır bekleten bu ülkelere sesleniyorum ama Vilnius'ta da sesleneceğim. Önce gelin Türkiye'nin AB'de önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl önünü açtıysak İsveç'in de önünü açalım" demişti.


SON AÇIKLAMA ALMANYA'DAN: NATO ZİRVESİ'NDE GÖRÜŞECEĞİZ


Erdoğan'ın yaptığı AB çıkışı gündem oldu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD ve İsveç'ten peş peşe açıklamalar gelmiş ve Türkiye'yi desteklediklerini ifade eden açıklamalar yapmıştı. Bu konuyla ilgili olarak Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan bir açıklama geldi. Scholz, "NATO Zirvesi'nde Erdoğan ile Türkiye ve AB arasındaki ilişkiyi görüşeceğiz" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.