Erdoğan'ın Ayasofya açıklaması batıyı çok rahatsız etti

Erdoğan'ın Ayasofya açıklaması batıyı çok rahatsız etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'nın ismen camiye çevrileceği açıklamasına Alman basınında rahatsızlık verdi.

Alman basını Erdoğan'ın Ayasofya’nın müze yerine ismen cami olarak çevireceklerine dair açıklamasına karşı küstah bir açıklama yaptı. Gazete, "Türkiye'de yüz yıl sonra yapılacak ilk kilisenin İstanbul'da inşa edilmesini onayladı. Bu Atatürk zamanında bile olmamıştı" diye aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'nın cami adını alacağı açıklaması Alman basınında rahatsızlık verdi. DW Türkçe’de yer alan habere göre Ludwigshafen'da yayımlanan Rheinpfalz gazetesi, Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Ayasofya Müzesi'nin cami adını alması için çalışmaları başlatacağı yönündeki açıklamalarına küstah bir açıklama ile rahatsızlığını dile getirdi.

KORKULAN DEĞİŞİKLİK GERÇEKLEŞMEDİ

100 yıl sonra Türkiye'de ilk kez kilise inşa edileceğini iddia eden Alman gazetesi şu ifadeleri okuyucularına aktardı; "Erdoğan Ayasofya kartını bundan önce de birçok kez kullandı. Ancak şimdiye dek korkulan değişiklik gerçekleşmedi. Bunda tarihi ibadethanenin bir turist mıknatısı olmasının da payı büyük. Bu aynı zamanda kendi politikasına da aykırı. Ocak ayında yetkililer Türkiye'de yüz yıl sonra yapılacak ilk kilisenin İstanbul'da inşa edilmesini onayladı. Bu Atatürk zamanında bile olmamıştı."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.