Erdoğan'ın Başkanlığına Ekmelettin ne diyor?

Erdoğan'ın Başkanlığına Ekmelettin ne diyor?

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin 'ortak” Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmelettin İhsanoğlu, Türkiye'nin en önemli gündemi haline gelen Başkanlık Sistemi hakkında bugüne kadar görüşünü hiç açıklamadı.

Pazartesi TBMM Genel Kurulu’nda başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi için gerekli olan Anayasa değişikliği çalışmaları yaklaşırken MHP’den pek çok isim “evet” veya “hayır” diyeceği yönünde açıklamalarda bulundu.


MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “benim bir oyum var onu da TBMM’de ve referandumda ‘evet’ şeklinde kullanacağım” açıklamasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya “hayır” oyunu vereceğini ilan ederek görevinden istifa etmişti.


Atilla Kaya’nın istifasının ardından gözler diğer MHP milletvekillerinin tutumlarının nasıl olacağına çevrildi. MHP milletvekilleri arasında oyu ve tavrı en çok merak edilen isimlerin başında ise Ekmeleddin İhsanoğlu geliyor.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “ortak” Cumhurbaşkanı adayı olan ve hali hazırda MHP’den İstanbul Milletvekilliği yapan Ekmelettin İhsanoğlu, rakibi olduğu Recep Tayyip Erdoğan’ın “Başkanlığı” için ne oyu kullanacak?


İhsanoğlu’nun Recep Tayyip Erdoğan’a “Başkanlık” yolunu açacak olan anayasa değişikliği konusunda henüz bir açıklama veya görüş belirtmezken, oylamada Başkanlık sistemine karşı çıkan Kılıçdaroğlu gibi “hayır” mı, yoksa Bahçeli gibi “evet” mi kullanacağı tüm kamuoyunca merak ediliyor?


Hakan Sönmez                 siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.