Erdoğan'ın Danışmanlığına Hamza Cebeci atandı... Hamza Cebeci kimdir?

Erdoğan'ın Danışmanlığına Hamza Cebeci atandı... Hamza Cebeci kimdir?

Uzun bir aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanlığına yeni bir isim atandı. O isim Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci oldu. Atama kararı Resmi Gazete yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığınca bu sabah birçok atama ve görevden alma kararları gerçekleşti. Bu atamalardan biri de Cumhurbaşkanı Danışmanlığına ilişkin oldu. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığına atanma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu atama Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

DÜZCE DEPREMİ'NDE EN AZ 20 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTULUYORDU

Hamza Cebeci, Düzce'de 12 kasım' da meydana gelen 7.2'lik depremde yerlebir olan Işık Apartmanı'nda en az 20 kişinin ölümüne sebep olmuş ve 1 yıl hapis cezasına çaptırılmıştı. 

 

erdmm.jpg

 

Hamza Cebeci kimdir?

1953 Düzce Gümüşova doğumlu Cebeci, evli ve 4 çocuk babası.

İlk ve orta okulu Gümüşova'da, liseyi Bilecik Ertuğrul Gazi Lisesi Fen bölümünde devlet bursuyla okudu. 1974'te Bakanlık izni ile Almanya'ya gitti. 1984 yılında Türkiye'ye döndü.

1986'da ticaret hayatına başlayan Cebeci, 1997'de Cebeci İnşaat İç ve Dış Ticaret Turizm İthalat ve İhracat Ltd. Şti. kurdu, halen şirketin sahibi.

1987'de Refah Parti Bolu milletvekili adayı olan Cebeci, AK Parti'nin kuruluşunda da görev aldı.

Sonraki yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak çeşitli komisyonlarda görev alan Cebeci, 2015'ten bu yana Darülaceze Başkanlığını sürdürüyordu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.