Erdoğan'ın görevden aldığı Belediye Başkanı Ali Babacan'ın partisinde

Erdoğan'ın görevden aldığı Belediye Başkanı Ali Babacan'ın partisinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı görevinden istifasını istediği ve "Ağlayarak istifa eden" Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur, Ali Babacan'ın kuracağı partiye katılıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı iken "Ağlayarak" istifa eden Ahmet Edip Uğur'un Ali Babacan'ın kuracağı partiye katılacağı bildirildi.

 

Partileşmesi yeni yıla kalan Ali Babacan önderliğindeki oluşum Türkiye'nin gündemindeki temel meselelerin birçoğunda henüz fikir birliği sağlayamadı. Fikir ayrılığının en fazla yaşandığı konulardan birinin başkanlık sistemi ile ilgili olduğu belirtildi. Ali Babacan'ın kendisinin parlamenter sistemden yana olduğunu daha önce açıklamasına rağmen, birlikte hareket ettiği isimler içerisinde öteden beri mevcut sistemle devam edilmesi gerektiğini savunanların olduğu ifade edildi.

 

"AĞLAYAN BAŞKAN" KURUCULAR KURULUNDA

Ali Babacan'ın kuracağı partinin kurucular kurulunda yer alacak isimlerden birinin de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur olduğu öğrenildi. 2017 Kasım'ında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın metal yorgunluğu operasyonu kapsamında görevinden ayrılan Uğur, AK Parti'den de ağlayarak istifa etmişti.

Kurucular kurulunda yer alması kesinleşen Uğur, Balıkesir'de yerel bir medya kuruluşuna verdiği demeçte, 10’ar kişiden oluşan 24 ayrı çalışma grubu oluşturulduğunu söyleyerek, “Çalışma gruplarının hazırlayacağı raporlar doğrultusunda partinin politikaları netleşecek. Güçlü ve toplumda karşılık bulan bir parti olacağını düşünüyorum" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.