Erdoğan'ın kara kaplı defterinde ne yazdığı öğrenildi

Erdoğan'ın kara kaplı defterinde ne yazdığı öğrenildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili toplantısında üç farklı kalemle not aldığı kara kaplı defter büyük merak uyandırdı. Defterde, ilgili yerlere ulaştırılması için notlar aldığı ve bu notlardan yola çıkarak bakanlara karne hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a siyasi hayatının ilk gününden beri eşlik eden, AK Parti’nin siyasi tarihine ilişkin her şeyin yazılı olduğu kara kaplı defteri siyaseti takip eden herkes bilir. Erdoğan’ın tüm önemli konuları not aldığı ve sakladığı o kara kaplı not defterlerinin sayısı yüzleri buldu. Ancak o defterlerle ilgili son toplantıda AK Parti vekillerine bir sürpriz yaptı Erdoğan.

3 RENK KALEMLE NOT ALDI: MAVİ, SİYAH, KIRMIZI
Hürriyet'in haberine göre Erdoğan, belirli aralıklarla yaptığı milletvekili toplantısına her zaman olduğu gibi yine kara kaplı defteriyle katıldı. Ancak toplantıya katılanların dikkatini bir detay çekti. Cumhurbaşkanı, bu kez toplantıya üç kalemle geldi. Siyah, kırmızı ve mavi kalemleri defterinin yanına koydu.

NOT ALIRKEN SIK SIK KALEM DEĞİŞTİRDİ
Milletvekillerinin anlattığı konuları defterine kaydeden Erdoğan’ın sık sık kalem değiştirdiği, bazı konuları kırmızı kalemle yazıp farklı kalemle yanına notlar düştüğü görüldü. Elbette bunu neden yaptığını soran olmadı. Ancak toplantıya katılanlar, konunun önemine göre hangilerinin ilgili bakan, hangilerinin Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına iletileceğine dair özel işaretler yaptığı yorumunda bulundu.

AYDA 2 DEFTER BİTİRİYOR
18 yıllık sürede bu kara kaplı defterlerin sayısını merak edenler az değil. AK Parti kurmayları, Erdoğan’ın ayda iki defter bitirdiği yorumunu yapıyor. Bu defterler, partinin MKYK, MYK toplantılarının yanı sıra Bakanlar Kurulu ve MGK toplantılarında da Erdoğan’ın yanında oluyor. Bu deftere düşülen notların sonradan bakanlara iletildiğini biliyoruz.

BAKANLARA KARNE OLUŞTURUYOR
Çünkü ilgili bakanların, sorununu gündeme getiren milletvekilini arayarak ayrıntı sorduğunu öğrendik. Anlaşılan konunun ilgili yere ulaştırılması için yeni bir işaretleme sistemine ihtiyaç duyulmuş. Bu defterdeki notlardan yola çıkarak bakanlara karne hazırlandığını da anımsatalım.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.