Erdoğan'ın maaşı ne kadar? Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor?

Erdoğan'ın maaşı ne kadar? Milletvekilleri ne kadar maaş alıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "BizBizeYeterizTürkiye" kampanyasına 7 maaşını bağışladığını duyurdu. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşması ile koranavirüs toplantısı sonrasında alınacak yeni tedbirleri açıkladı.

Açıklanan tedbirler kapsamında Biz Bize Yeteriz kampanyası ile korana virüsü nedeni ile mağdur durumda olan dar gelirli vatandaşlarımıza destekte bulunulması istendi.

Düzenlenen kampanyaya ilk katılan kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Cumhurbaşkanı 7 maaşını kampanyaya bağışladığını açıkladı.  Söz konusu toplantıda yer alan Bakanlar ile toplantıda yer alan Cumhurbaşkanı sözcüsü ve basın danışmanı gibi isimlerden de 5,2 milyon liralık bağış yapıldığı yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN MAAŞI KAÇ LİRA?

 

Yapılan açıklamanın ardından vatandaş Cumhurbaşkanı maaşı kaç lira sorusunun yanıtını aramaya başladı. 

Cumhurbaşkanı maaşı her sene yeniden belirlenmekte olup 2020 yılı için ödenecek olan maaş tutarı aylara göre belirlenmekte olup yıllık ödenek şeklinde belirlenmektedir.

2019 yıl sonunda yapılan açıklama ile 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamına Cumhurbaşkanı maaş ödeneği olarak yıllık 975 bin lira olarak belirlenmiş olup artış oranı ise yüzde 9 olarak belirlenmiştir.

Bu hesaplamalara göre ise 2020 senesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için ödenecek olan aylık maaş tutarı ortalama olarak 81 bin 250 liradır. 

Yani ortalama bir hesaplama ile 7 aylık maaş tutarı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası ile 568 bin 750 lira bağış yapmış oldu.

 

MİLLETVEKİLLERİ MAAŞLARI KAÇ LİRA?

 

Milletvekili maaşları 2020 yılında 25 bin lira olarak ödenmektedir. Emekli milletvekili maaşı ise 15 bin lira olarak belirlenmiştir. 

 

2020 YILI BAKAN MAAŞLARI KAÇ LİRA? 

 

Bakan maaşları ise en düşük 17 bin 500 liradan başlamaktadır.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.