Erdoğan’ın masasındaki ankette Ak Parti’nin oy oranı şaşırttı

Erdoğan’ın masasındaki ankette Ak Parti’nin oy oranı şaşırttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasındaki son anket sonuçları Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy oranını şaşırttı. İşte detaylar;

Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi araştırma şirketleri anket sonuçlarını peş peşe açıklıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi de anket çalışmaları ile vatandaşın nabzını ölçüyor, son durumu görüyor ve ona göre bir yol haritası çiziyor.

Son yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masasında olduğu ifade edilen ankette kararsızlar dağıtılmadan Ak Parti’nin oy oranı % 34 çıktı. Bu durum AK Parti'nin bugüne kadarki seçimlerde en az oy aldığı 30 Mart 2009 seçimini hatırlattı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İstanbul’da Ak Parti’nin oy oranının 10 puan önde olmasına karşın bazı ilçelerin kaybedilebileceği, Ankara’da ise Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi adayları arasında ‘başa baş’ bir durumun olduğu kaydedildi.

Reuters’a konuşan ve adını vermeyen bir AK Partili yetkili ise başkentin kaybedilme ihtimalinin bulunduğunu itiraf etti.

24 Haziran Genel seçimlerinde bir önceki seçime göre oy oranında % 8 oranında kayıp yaşayarak yüzde 42’lere inen AK Parti’nin yaptırdığı anketler, yerel seçimde bu oranın da altına düşüleceğine işaret ediyor.

MYK toplantısına sunulan anket sonuçlarına göre, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy oranı kararsızlar dağılmadan % 34 oranında görünüyor. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise bu oran % 38-39’a çıkıyor.

Anketlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sık sık ‘Cumhur İttifakı’ için hedef koyduğu yüzde 52’lik oy oranına ulaşılabileceği kaydediliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.