Erdoğan'ın NATO zirvesi sonrası söylediklerinin ipuçları

Erdoğan'ın NATO zirvesi sonrası söylediklerinin ipuçları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesi sonrası söylediklerin nasıl değerlendirilmeli. İşte konuşmanın ipuçları

Erdoğan'ın konuşmasında önemli noktalar ortaya çıktı.

1- Olumlu olarak görebileceğimiz birinci gelişme Afganistan'la ilgili karardır. Türkiye bir atak yaparak, Türk dünyasının bağrında bir noktaya, sadık müttefikleri Macaristan ve Pakistan'ı önerip kabul ettirmesi çok önemli bir gelişmedir. Macaristan'ın kuzeydoğu jeopolitiğimizdeki Azerbaycan'dan sonra kuzey batı jeopolitikte yeni müttefikimiz olarak ortaya çıkması da sürpriz bir gelişme olmuştur.

En önemli ve Türk dünyası açısından en akıllıca gelişme budur.

2- İkinci önemli sonuç Miçotakis'le sorunları doğrudan, "üçüncü kişileri araya sokmadan" görüşme kararıdır. Yunanistan'ın buna ne derece uyacağı belli değil ancak bu samimi davetten etkilenmemeleri düşünülemez. 'Ege iki halkın denizidir' Türkiye tezine uyan bir gelişmedir.

3- Libya ve Suriye konusu ortada kalmıştır. Sorunu namluların çözeceği zaman gelebilir.

4- NATO'nun ve Biden'in PYD-PKK konusunda 'iyi terörist-kötü terörist' tavrının devam ettiği belli oldu. Buradaki önemli olay Erdoğan'ın daha konuşmasının başında bunu kınar sözlerle dünya basınına açık etmesidir.

5- Türkiye 1. ve 2. maddelerde belirttiğimiz gelişmelerle bu zirveden istediğini almış görünüyor.

Cafebudsman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.