Erdoğan'ın şiirlerini dilinden düşürmediği Karakoç: Asıl 'beka sorunu' budur

Erdoğan'ın şiirlerini dilinden düşürmediği Karakoç: Asıl 'beka sorunu' budur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta 'Ey Sevgili' olmak üzere şiirlerini dilinden düşürmeyen yazar şair Sezai Karakoç, yerel seçimlerde yeniden gündeme gelen beka sorunu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başta ‘Ey Sevgili’ olmak üzere şiirlerini dilinden düşürmeyen yazar şair Sezai Karakoç, yerel seçimlerde yeniden gündeme gelen beka sorunu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Aynı zamanda Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı olan yazar şair Sezai Karakoç, yaptığı açıklamada, son dönemde sıklıkla vurgulanan "beka" tartışmalarına da değindi.

Sezai Karakoç, konuya ilişkin dikkat çeken sözler söyledi. Karakoç açıklamasında, "Bugün, ABD, Rusya, Çin, Hindistan ve Avrupa Birliği dışındaki devletler, her an istilâya, saldırıya, baskıya, ekonomik-siyasi ve hatta silahlı müdahalelere maruz kalabilir. Örnekleri ortadadır" dedi.

Sezai Karakoç açıklamasına "İslâm ülkeleri, altmış yıldır söylediğimiz üzere, birliklerini kurmadıkları için, bugün, bu tehlikeyle karşı karşıyadırlar. Asıl 'beka sorunu' budur" diye devam etti.

Sezai Karakoç'un yazılı açıklamasının bir bölümü şu şekilde:

"Bu seçimde de oy verirken geleceğimizin güvenliği açısından hareket etmeliyiz. 

Ne yazık ki, muhalefetiyle iktidarıyla seçime giren partiler, daha çok, bugüne odaklanmışlardır. Tarihî olayları unutup, ulus devlet olmanın zaaflarını hesaba katmadan, sanki gelecek tam güven altındaymış gibi hareket ediyorlar.

Oysa, çağımızda, ulus devletlerin güvenliği oldukça zayıflamıştır. Belli ve büyük bir güce ermemiş devletler, ülkeler tâbi olmaya mahkûm gibi görünüyor. 

Bugün, ABD, Rusya, Çin, Hindistan ve Avrupa Birliği dışındaki devletler, her an istilâya, saldırıya, baskıya, ekonomik-siyasi ve hatta silahlı müdahalelere maruz kalabilir. Örnekleri ortadadır.

İslâm ülkeleri, altmış yıldır söylediğimiz üzere, birliklerini kurmadıkları için, bugün, bu tehlikeyle karşı karşıyadırlar. Asıl 'beka sorunu' budur.

Mısır, Pakistan, İran, Suudi Arabistan ve benzerleri irili ufaklı İslâm ülkelerinin herbiri, bir batı ülkesi veya doğu ülkesi ile ilişki kurarak ayakta kalacağını sanıyor. Heyhat ki bu bir seraptır. 

Ülkemiz de, ne yazık ki, bu durumun dışında değildir."

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.