Erdoğan'ın zaferi

Erdoğan'ın zaferi

Başbakan Erdoğan ve Ak Parti'nin yerel seçimlerde en yakın takipçisi CHP'ye 40 il fark atması dış basında geniş yankı buldu

Yerel seçimler Türkiye'nin olduğu kadar dünyanın da gündemindeydi. Açıklanan sonuçları yabancı haber ajansları ve önde gelen yayın kuruluşları da yakından takip etti. Dünya medyası, Başbakan Tayyip Erdoğan ve hükümetinin yoğun iddialara rağmen yerel seçimlerden zaferle çıktığına dikkat çekti. İşte dış basında Türkiye'nin seçimi...


THE Wall Street Journal
Türkiye'deki oylama Erdoğan'ı daha da güçlendirmiş görünüyor. Başbakan'ın partisi havalarda uçuşan suçlamaların arasında, yerel seçimlerden galip olarak çıktı. Türkiye Başbakanı Erdoğan, hükümeti için bir çeşit referandum olarak değerlendirilen kritik yerel seçimlerden zaferle çıktı.

ABC NEWS
İlk sonuçlara göre Erdoğan'ın partisi 2009 yerel seçim sonuçlarından çok daha yüksek oy aldı. Bu seçimler, Erdoğan'ın kampanya sürecinde bir kader seçimine dönüştürülmüştü ve Erdoğan'ın 12 yılının bir referandumu olarak görülmekteydi. Bu arada sandık önlerindeki uzun kuyruklardan seçime katılma oranının oldukça yüksek olduğu görüldü.

BLOOMBERG
Erdoğan yerel seçimlerde zaferini ilan etti. İktidardaki parti, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın arkasındaki desteğin test edilmesi olarak görülen yerel seçimlerden zaferle çıktı.

THE TELEGRAPH
Erdoğan seçimlerde muhalefeti hezimete uğrattı. Türkiye Başbakanı'nın başında olduğu AKP, yerel seçimlerde önemli bir fark elde ederek çıktı. Erdoğan'ın liderliği için referandum olarak görülen yerel seçimler Ak Parti'ye yeni bir zafer getirdi.

THE GUARDIAN
Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerden kesin bir zaferle çıkmış görünüyor. AKP seçimlerden önce önüne hedef olarak 2009'da aldığı yüzde 38.8 oy oranını aşmayı koymuştu. Erdoğan güçlü sonuçlardan sonra Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koyabilir.

FINANCIAL TIMES
Başbakan Erdoğan yerel seçimlerde zafer ilan ederek bunun kendisini yolsuzlukla suçlayanları ve güvenlik sızıntılarına yol açanlara karşı elde edilmiş bir zafer olduğunu iddia etti. Erdoğan, "Verilecek her türlü göreve kendimizi adamaya hazırız" diyerek, Ağustos ayında yapılacak ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğinin sinyalini verdi.

FRANCE 24
Türkiye Başbakanı, Pazar günü güven testi olarak girdiği yerel seçimlerden galibiyetle çıktı. Seçim sonuçları Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmeye niyetli olan Erdoğan'ın siyasi geleceğini de etkileyecek. Erdoğan parti tüzüğünü değiştirerek başbakanlıkta dördüncü bir dönemi de hedefleyebilir.

El Cezire
İktidardaki AKP yerel seçimlerden farklı bir galibiyetle çıktı. 12 yıllık AKP hükümetinin elde ettiği bu galibiyet Türkiye Başbakanı için bir güven oylaması olarak görülüyor.

KUNA (KUVEYT haber AJANSI):
Seçimler öncesinde AK Parti'nin bazı yeni belediyelerle kritik belediyelerde ve Kürtlerin çoğunlukta olduğu bazı belediyelerde oy kaybedebileceği yolundaki tartışmalara karşılık erken sonuçlar AK Parti'nin zaferle çıktığını gösterdi. Kürtler yeni bir siyasi ve ekonomik dönüşüm umudunda.

RUSYA'NIN SESİ
İlk sonuçlar Türkiye'deki yerel seçimlerden Başbakan Erdoğan'ın AKP'sinin güçlü bir farklı galip çıktığını gösterdi. Buna karşılık AKP için önemli olan Ankara'da oldukça çekişmeli bir yarış yaşandı.

HAARETZ

Erdoğan yerel seçimlerde zaferini ilan etti. Türkiye Başbakanı zafer edasıyla, kendisini yolsuzlukla suçlayanları "hainlikle" suçlayarak "bunun bedelini ödeyeceklerini" söyledi.

XINHUA
Türkiye Başbakanı Erdoğan ve iktidardaki AKP girdiği yerel seçimlerde iktidar testinden geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.