Eren Bülbül ‘ün adı göklerde yaşayacak

Eren Bülbül ‘ün adı göklerde yaşayacak

THY Boeing 787-9 Dreamliner ile Eren Bülbül’ün ismini yaşatacak

Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını güvenlik güçlerine ihbar edip güvenlik güçlerine teröristlerin yerini gösterirken çıkan çatışmada 15 yaşında şehit olan Eren Bülbül’ün anısına ithafen Türk Hava Yolları (THY) filosuna yeni dahil ettiği ve “rüya uçak” olarak adlandırılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner’ına “Maçka” adını verdi.

THY sosyal medyada bir anket yapmış ve Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma seçeneklerinden hangisinin yeni alınan Boeing 787-9’a verilmeni sormuştu.

150.000’den fazla sosyal medya kullanıcısı ise #adıerenolsun hashtagi ile Eren Bülbül ismini seçmişti. THY ise Boeing 787-9 Dreamliner’ına “Maçka” adını verdiğini açıkladı. Kullanıcılar neden “Eren Bülbül” değilde “Maçka” isminin seçildiğini soran paylaşımlarda bulununca şirket konu ile açıklama yapma gereğini duymuştu. Yapılan açıklama şöyleydi;

thy-eren-aciklamasi.jpg

İlk Sefer Maçka’ya

THY yaptığı açıklamada Boeing 787-9 Dreamliner’ın ilk seferinin Maçka’ya olduğunu ve ailesi ile birlikte Eren Bülbül’ü ziyaret edeceklerini açıkladı.

100 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde, gökyüzünde en uzun süre görev yapan ilk milli hava aracı olan Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA’sı Bayraktar TB2'lerden eğitim için kullanılan bir TB2'ye Eren ismi verildi.

Baykar Twitter hesabından, "Eğitimde kullandığımız Bayraktar TB2 SİHA'lardan birine şehidimiz Eren'in adını veriyoruz. Aziz şehidimizin hatırası semalarımızda yaşayacak" açıklamasını 'iyi ki varsın Eren', 'Adı Eren olsun' etiketi ile yaptı.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ise yine Twitter üzerinden , "PKK tarafından kalleşce şehit edilen yüksek dağların Kartalı Eren.. Aziz ismini SİHA'mız semalarımızda uçuracak artık. Ruhun şad olsun. Ssemalarımızda Hür ve Özgür" açıklamasını yaptı.

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.