Eren Erdem'den istifa çağrısı

Eren Erdem'den istifa çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 24 Haziran seçimlerinin ardından istifa çağrıları peş peşe gelmeye devam ediyor. İşte ayrıntılar;

Elazığ'dan milletvekili seçilen Gürsel Erol’un ardından Eren Erdem’de Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet etti.

Cumhuriyet Hal Partisi’nde seçim krizi yaşanıyor. Milletvekilliği Genel Seçiminde CHP’nin aldığı oy hayal kırıklığı yarattı. Bunun en büyük sorumlusu olarak Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi gösterildi.

CHP'li Eren Erdem, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

Erdem, yaptığı paylaşımda CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muarrem İnce'nin aldığı oy oranını hatırlatarak, "2920 gündür Genel Başkan olan ve 9 seçim kaybeden birinin,50 günlük çalışmayla CHP'nin mahkum edildiği %25 barajını aşıp %30'ları geçen bir siyasal hareketlilik karşısında yapması en erdemli davranış 'istifa' olacaktır. Bu, saygın, erdemli bir davranış olarak mutlaka tarihe geçer" dedi.

istifa1.jpg

CHP'nin 41 yıl sonra Elazığ'dan milletvekili çıkardığı Gürsel Erol da partisinin genel başkanı ve genel merkez yönetimini istifaya davet etti.

Gürsel Erol, "Partimizin yaşadığı 24 Haziran seçim sonuçları başarısızlığının sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum. Bu çağrımı genel merkez tarafından belirlenen, garanti seçim bölgesinden gelen bir milletvekili olarak değil, Tunceli ve Elazığ'da seçim kazanmış partinin ilkeleri ve etik değerleriyle siyaset yapan bir milletvekili olarak yapıyorum. Partimizin koltuk adamlarına değil, ülkenin yönetimi ile ilgili iddia taşıyan dava adamlarına ihtiyacı vardır" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.