Erken seçimi Bahçeli açıklayacak

Erken seçimi Bahçeli açıklayacak

Erken seçim kararını Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli açıklayacak. İşte ayrıntılar;

Kamuoyunda ve kulislerde erken seçim tartışmaları devam ediyor. Erken seçim kararının alınması durumunda bunu MHP lideri Bahçeli açıklayacak.

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'a göre MHP Genel Merkezi'nde, kulislerdeki erken seçim beklentisinin aksine bir hava var. MHP koridorlarında erken seçim yapılacağı hatta bunun Bahçeli tarafından açıklanacağı iddiası gülümsenerek karşılanıyor ve “yine siyaset terziliği yapılıyor” değerlendirmesi yapılıyor. Her dönem siyaset üretmede kısır döngüye düşen partilerin erken seçim tartışmasını başlatarak sisli ortam yaratmaya çalıştığını düşünen MHP yönetimi, bu iddiaları güçlendirecek nedenleri de kendi cephesinde tek tek sıralıyor.

DÖRT GEREKÇE

MHP'de erken seçim tartışmasının dört nedenle açıldığı tespiti yapılıyor.

Bunlardan ilki yaklaşan yerel seçimde Ak Parti'nin düşük oy alacağı yönündeki muhalefette oluşan beklenti. Muhalefetin, Ak Parti'nin bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimini erkene çekmeyi isteyeceği iddiasını ortaya attığı ifade ediliyor.

İkinci gerekçe olarak Ak Parti'nin kongrelerini seçim havası içerisinde yürütmesi ve teşkilatlarını canlandırarak motivasyonunu üst seviyeye çıkarması görülüyor.

Üçüncüsü ise sosyal kesimlere yönelik ekonomik açıdan rahatlatıcı teşviklerin getirilmesi ve uyum paketlerinin yasalaştırılma sürecinin hızlandırılması. Çiftçi, küçük işletmeler, çalışanlara dönük avantajlar ve taşeron düzenlemelerinin bu kanaati güçlendirdiğine inanılıyor.

Son olarak da yapılan son anketlerin de ortaya koyduğu gibi hem Ak Parti hem de MHP oylarında bariz yükseliş. Her iki partinin “milli duruş” etrafında yarattığı sinerjinin avantaja dönüştürülebileceğinin düşünüldüğü belirtiliyor. MHP yönetimi, “siyaset üretemeyen siyasi odakların” bu gerekçelere sarılarak erken seçim tartışmasını tırmandırmak istediğini savunuyor.

"YOK AMA HAZIRIZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “erken seçimi gerektirecek bir durum yok” düşüncesinde. Parti yöneticileri de erken seçime gidilmesinin söz konusu olmadığını dile getiriyor. Ak Parti ile bir kahve içimi ve telefon sohbetlerine dayalı alt düzey dostça temaslardan da iktidarın erken seçime gitme niyetinin olmadığı biliniyor. MHP yönetimi, bir erken seçim kararı alınacaksa bunun açıklamasının da iktidar kanadından gelmesi gerektiği, Bahçeli'nin böyle bir girişimde bulunmasının söz konusu olmadığını vurguluyor. Ayrıca MHP'nin gündemde olmasa da her zaman erken seçime hazır olduğunu dile getiriyor. Parti yöneticileri, “Öyle bir durum gelişti ki erken seçim zorunlu, kaçınılmaz hale geldi, o zaman zamanında yapılacak diye ısrar edecek halimiz yok. Parti olarak hazırlıklarımız şimdi olduğu gibi o süreçte de hızlanarak tamamlanır” ifadelerini kullanıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.