Erken zam müjdesi!

Erken zam müjdesi!

Flaş Haber… Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin ardından binlerce kişiye erken zam müjdesi! İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye’de, ABD ile yaşanan Brunson krizinin ardından yükselen enflasyon karşısında işçilerinin ezilmesini istemeyen 3 büyük firma harekete geçti ve zam paketlerini duyurdu.

Siemens, Şişecam ve Freşa 2019’u beklemeden erken zam paketlerini açıkladı. Öte yandan şirketler Ocak 2019’da yine zam yapacağını belirtti.

Yıl sonunun yaklaşması ile beraber milyonlarca çalışan gözünü Ocak ayında yapılacak ücret artışlarına çevirdi. Henüz bu zamların yapılmasına 3 ay var ancak özel sektörden bazı şirketler erken davrandı. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda çok sayıda şirketin artan döviz kuru ve girdi maliyetlerini bahane edip ‘fırsatçılık’ yaparak ürünlerine yüksek zamlar uyguladığı bu dönemde Şişecam, Siemens ve Freşa erken zam kararı aldı.

ENFLASYON ETKİSİ

3 dev şirket özellikle yüzde 17.9’u gören enflasyon oranı sonrasında 2019 başını beklemeden ücretlerinde ortalama yüzde 10 güncellemeye gitti. 3 aylık erken zam paketlerini devreye sokan şirketlerin açıklamalarında ülke ekonomisinin zor bir durumdan geçtiğine vurgu yapılırken ücretlendirme politikalarında yapılacak bu artışlarla çalışanlara destek verildiği ifade edildi.

OCAK 2019’DA YİNE ZAM

Şirketlerin açıklamalarında verilecek ek ücret artışlarının 2019 zammının yerine geçmeyeceği ve bunun sadece 3 aylık bir telafi güncellemesi olduğunun altı çizilirken 2019 yılı için ekonomik veriler değerlendirilerek yine bir zammın yapılacağı belirtildi. Şişecam, Siemens ve Freşa’nın attığı bu adıma yakın zamanda diğer şirketlerin de katılması bekleniyor.

ŞİŞECAM

Şişecam, “İçinden geçmekte olduğumuz zorlu ekonomik koşullarda ücretlendirme konumuzun güçlendirilmesi için aylık ücretli çalışanlarımıza ek ücret artışı yapılması kararı alınmıştır” açıklamasıyla maaş zammını duyurdu.

SIEMENS

2018 yılının Ocak ayında çalışanlarına zam yapan Siemens, genel ekonomik koşullar ve alım gücünde yaşanan değişimler nedeniyle Eylül ayında yüzde 10’luk bir maaş artışı yapacağını açıkladı.

FREŞA

Freşa, Yönetim Kurulu kararı ile Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında hak edilen aylık ücretlere ilave olarak net maaşın yüzde 12.5 oranında çalışanlarına ek prim ödemesi kararı aldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.