Ermeni Soykırımı Masaldır

Ermeni Soykırımı Masaldır

Enver Paşa'nın torunu Osman Mayatepek, 1915 olaylarını değerlendirerek, "Bunun izahı yok. Onun için tamamen bir masaldır." dedi.

Enver Paşa'nın torunu Osman Mayatepek, 1915 olaylarını değerlendirerek; "Osmanlı Devleti, yüzlerce sene beraber yaşadığı bir topluma birden bire uyanıp da 'İşimiz gücümüz kalmadı, bir de bunlara soykırım yapsak mı' demiş yani? Bunun izahı yok. Onun için tamamen bir masaldır" dedi.

 

Enver Paşa'nın torunu Osman Mayatepek, 1915 Ermeni olaylarını DHA'ya değerlendirdi. Mayatepek, 1915 Ermeni olayı anlamak için büyük resmi görmenin gerektiğini söyleyerek; "Bu olayları Ermeni-Osmanlı meselesine indirgemek bence yanlış. Osmanlılar ve Osmanlı'nın Ermeni vatandaşları daha büyük bir oyunun parçalarıydılar. Rusya ve İngiltere, Hristiyan azınlıkları koruma kisvesi altında Ermenileri kışkırtmaya başladılar. Bir yerde hasta adam olan Osmanlı var, öldü ölecek. Öbür tarafta kolay bir zafer kazacak İngilizler ve Ruslar var. Size de özgür bir memleket vereceğiz' diye. ve maalesef Ermeni vatandaşlarımız bu şeylere kandılar, dolayısıyla Osmanlı'ya karşı silahlı ayaklanma başlattılar. İki tarafta da maalesef çok trajik olaylar yaşandı. Fakat, bazı yerlerde 'soykırım' diye bunu adlandırmak istiyor. Tamamen yanlıştır, bir tehcir söz konusudur" dedi.
 

"OSMANLI, ERMENİLERE ÖZERKLİK TEKLİF ETTİ, GERİ ÇEVİRDİLER"
 

Osmanlı'nın Ermenilere özerklik teklif ettiğini fakat Ermenilerin bu teklifi geri çevirdiğini söyleyen Mayatepek; "Aşağı yukarı 200 bin kişilik Ermeni ordusu, Türk ordusuna karşı Ruslarla birlikte savaştı. Bunun trajik yanı, İngilizlerin ve Rusların onları kandırması. Bu durumda Türk Genelkurmayı, tehlikeli gördüğü bölgelerdeki Ermenilerin oradan çıkarılmasını istedi. Sadrazam Talat Paşa'da bunu uygulamaya koydu. Zamanın şartları altında, çok üzücü olaylar oldu. Ölenler oldu, istenmeyen gelişmeler yaşandığı şüphesiz. Ama bunu bir topluluğu yok etmek amacıyla değil, tamamen askeri, stratejik sebeplerden dolayı yapıldığına hiçbir kuşku yok. Düşünün bir Ermeni çetesi geliyor, karakol basıyor ve 50 askeri öldürüyor, telgraf hattlarını kesiyor. Sen bir yandan dışarıda savaşıyorsun, böyle bir durumda önlem almaya mecbursun. Dolayısıyla bu hiçbir şekilde 'soykırım' değildir" diye konuştu.
 

"ERMENİSTAN'DA ÇOK KÜÇÜK BİR KİTLE BU SOYKIRIM YEŞERTİP MÜKEMMEL BİR ŞEKİLDE YAŞIYOR"
 

Soykırım iddiaların çıkış sebebini anlatan Mayatepek şunları kaydetti; "Amaç, gayet basit; para. Diasporanın bazı elamanları refah içinde Paris'te Los Angelas'ta yaşıyor. Ermenistan'da çok küçük bir kitle bu soykırım ve düşmanlığı yeşertip mükemmel bir şekilde yaşıyor. Fakat zavallı vatandaşları, tamamen çevresi kapalı, deniz ve açık bir yanı yok. Soykırım masalıyla bütün bu zavallıları uyutup, çok küçük bir azınlığın refah içinde yaşaması sağlanıyor."
 

"İNŞALLAH ARTIK BU SOYKIRIMI, MASALLARI BIRAKIP ERMENİSTAN'LA İLİŞKİLERİ DÜZELTEBİLİRİZ"
 

Osman Mayatepek, Ermeni tehcirinin olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı; "Ermeni soykırımı diye bir şey yok. Ermeni tehciri diye bir şey var. O tehcir sırasında hem Müslüman Türkler için hem Ermeniler için olaylar oldu. Bunun da baş sebeplerinden bir tanesi İngiltere'nin Türkiye'ye uyguladığı ablukaydı. Abluka uygulanınca gıda, ilaç gelemiyor. Bundan herkes etkileniyor. Mesela ÇanakkaleSavaşı'nda hastalıktan ölen savaşırken ölenden çok fazladır. Osmanlı Devleti, yüzlerce sene beraber yaşadığı bir topluma birden bire uyanıpta 'İşimiz gücümüz kalmadı, bir de bunlara soykırım yapsak mı' demiş yani? Bunun izahı yok. Onun için tamamen bir masaldır. İnşallah artık bu soykırımı, masalları bırakıpta, yavaş yavaş bunlardan kurtulup, komşumuz olan Ermenistan'la hem ilişkileri düzeltebiliriz, hem de beraber ticari, kültürel bir şeyler yapabiliriz. Büyük bir millet Ermeniler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.