Ermenistan yine füzeyle saldırdı! Çok sayıda sivil öldü

Ermenistan yine füzeyle saldırdı! Çok sayıda sivil öldü

Ermenistan, füzelerle Berde şehir merkezini vurdu. İlk bilgilere göre 14 kişi hayatını kaybetti. İşte detaylar;

İşgalci Ermenistan, Berde şehir merkezini vurdu.

Füzelerin isabet ettiği çok sayıda dükkan ve araç yanıyor.

6 noktada meydana gelen hain saldırıda ilk bilgilere göre 14 kişi hayatını kaybetti.

 

erm-001.JPG

 

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ krizinde sivillere yönelik saldırıları devam ediyor. Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Berde kentine gerçekleştirdiği roketli saldırı sonucu 1'i çocuk 4 sivil hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

 

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül’de Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmalar, dünyanın gözünü bölgeye çevirmişti. Ne ateşkes ne de diplomasi yolunu dikkate alan Ermenistan ordusu, provokatif saldırılarına devam ediyor.

Ermenistan, Azerbaycan’ın Berde kentinde sivil yerleşim yerlerine roketle saldırı gerçekleştirdi. Roketlerin Karayusuflu köyünde 3 farklı noktada 8 eve isabet ettiği belirtildi.

Saldırı sonucu 1’i i çocuk 4 sivilin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı bildirildi. Onlarca ailenin yaşadığı bölgede 8 evde de maddi hasar meydana geldi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve acil servis ekipleri sevk edildi. Yaralılara müdahale edilirken, polis ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

AZERBAYCAN: ERMENİSTAN SMERCH FÜZESİ KULLANDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

* Ermenistan, Berde’de sivillere karşı Smerch füzesi kullandı. Misket silahlarının sivillere karşı kullanılması yasaktır. 2 yaşında kız bebek olmak üzere, 4 sivil hayatını kaybetti. 13 sivil yaralandı. Parça tesirli bombalar nedeniyle can kaybı oldukça büyük.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN ERMENİSTAN’A TEPKİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Ermenistan'ın, dün (26 Ekim) ilan edilen ateşkese rağmen Azerbaycan'da çatışma bölgesi dışındaki sivil yerleşim alanlarına yönelik olarak devam eden saldırıları tüm evrensel insani ve ahlaki değerleri ayaklar altına almaktadır.

* Ermenistan silahlı kuvvetlerinin bugün akşam saatlerinde Berde kentine yönelik saldırısında biri 2 yaşında bir çocuk olmak üzere dört sivil hayatını kaybetmiş, 13 kişi yaralanmıştır. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz.

* Ermenistan'ın bu insanlık dışı saldırısını en ağır şekilde kınıyor, vicdan ve sorumluluk sahibi ülkeleri Ermenistan'ın işlemeye devam ettiği savaş suçlarına dur demeye çağırıyoruz.

* Minsk Grubu Eşbaşkanlarının girişimleriyle bugüne kadar ilan edilen 3 ateşkesin her seferinde Ermenistan tarafından ihlal edilmesine rağmen, bu ihlallere Eşbaşkanlardan herhangi bir tepki gelmemesini de manidar buluyoruz.

20 YILDAN BERİ EN ŞİDDETİ OLAYLAR

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimin esas sebebi ise Dağlık Karabağ… Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla birlikte Karabağ, Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir gerilim bölgesi haline geldi. Karabağ Ermenileri, Karabağ’ın Sovyet Azerbaycan’dan Sovyet Ermenistan’a geçmesi gerektiğini talep etmesiyle tırmanan gerilim 20 yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

27 Eylül'de başlayan çatışmanın 10 günü aşkın bir süredir devam etmesi, “1990'lardan beri iki ülke arasındaki en sert çatışma” yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

 

berde.JPG

 

Taraflar arasındaki ateşkese rağmen Azerbaycan ve bölgeyi işgal eden Ermenistan sınırında sık sık çatışma yaşanmaya devam ediyor. Bölgedeki gerilim bölgedeki doğalgaz ve petrol boru hattı koridoru dolayısıyla uluslararası kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyor. 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.