Ermenistan’ın Dağlık Karabağ kararına sert tepkiler: Karabağ Azerbaycan’ındır!

Ermenistan’ın Dağlık Karabağ kararına sert tepkiler: Karabağ Azerbaycan’ındır!

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesini işgal altında tutan Ermenistan’ın burada Cumhurbaşkanlığı seçimleri düzenlemesi ve 21 Mayıs’ta (bugün) Şuşa’da yemin töreni yapması başta Azerbaycan olmak üzere bütün Türk Milleti tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarında Ermenistan tarafından yaratılan sözde devlet ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılması dağlık Karabağ sorununu yeniden gündeme oturttu.

Hukuki ve tarihsel olarak meşru Azerbaycan toprağı olan Karabağ Ermenistan işgali altında bulunuyor.

Uluslararası görüşmeler, MİNSK grubu ve bütün çabalara rağmen işgalden vazgeçmeyen Ermenistan’ın sözde bir devlet yaratarak Cumhurbaşkanlığı seçimi yapması ise geniş tepki buldu.

Özellikle Azerbaycan kamuoyu sert tepkiler gösteriyor.

Dünyanın Koronavirüs salgını ile uğraştığı bu zamanda Ermenistan’ın bir oldu bitti ile devlet kurma çabasının, uluslar arası hukuka aykırı olduğu ve bunun, hem bölge barışı hem istikrar için ciddi bir tehdit oluşturduğu bildiriliyor.

Ermenistan’ın bu girişimini bazı devletler ve kuruluşlar kınadı.

Avrupa Birliği, Nato, AGİT İslam Birliği Teşkilatı,Türk Konseyi, GUAM, Avrupa Parlamentosu, ve bir çok medya ve STK, bu seçimin barışa ve istikrara karşı bir sabotaj olduğunu bildirerek kınadı.

Ermenistan bu girişimi ile uluslar arası hukuk ve barış ilkelerini hiçe saymaktadır.

Sosyal medyada ve Azerbaycan basınında, Qarabağ does not belong to Armania, it belongs to Azerbaijan (Karabağ Azerbaycan’ındır) başlığı ile çok sayıda görsel ve yazılar paylaşılarak tepkiler dile getiriliyor.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.