Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası

Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası

Katıldığı bir televizyon programında İmam hatip mezunları hakkında söylediği sözler nedeniyle Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası verildi

Erol Mütercimler, bir televizyon programında imam hatip mezunlarına atıfla "Sonuca bakın, o imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız." ifadelerini kullanmıştı.

Yazar Erol Mütercimler'e, "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan yargılandığı davada, 10 ay hapis cezası veren mahkeme, cezanın ertelenmesine ve sanığın 1 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Erol Mütercimler 4 avukatıyla katıldı.

Önder İmam Hatip Mezunları Derneği ve İlim Yatma Cemiyeti'nin avukatları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Necmettin Bilal Erdoğan ve Muhammet Emin Demirkan'ın avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Bu arada Kadın ve Demokrasi Derneğinden (KADEM) bir avukatta da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaaya karşı konuşan müdahil avukatları, şikayetlerinin devam ettiğini, mütalaaya katıldıklarını ve sanığın cezalandırılmasını istediklerini bildirdi.

 

NE OLMUŞTU?

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon kanalında yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında sesini yükseltti ve imam hatip mezunlarını hedef aldı.

Müfid Yüksel, "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar" derken, Mütercimler, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" dedi.

 

ÖZÜR DİLEMİŞTİ AMA…
İmam Hatiplileri hedef alan skandal açıklamalarının ardından gelen tepkileri ve suç duyurularını gören Erol Mütercimler, u dönüşü yaptı. Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu’ Şimdiki Zaman Siyaset’ programına konuk olan Erol Mütercimler kullandığı ifadenin bağlamından koparıldığını belirterek, "O yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzülen bütün imam hatip lisesi mezunları ve öğrencisi olan herkesten çok özür diliyorum" dese de tepkiler dinmemişti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.