Ersan Şen'den tepki çeken 'aşı' açıklaması! Hapis cezası istedi

Ersan Şen'den tepki çeken 'aşı' açıklaması! Hapis cezası istedi

Prof. Dr. Ersan Şen'in katıldığı canlı yayında koronavirüs aşısı konusundaki değerlendirmeleri tepki topladı.

Koronavirüsle mücadelede en önemli silahlardan olan aşılama süreci devam ediyor. Kimileri aşı olmak için randevu alıp gitmeyince bu süreç sekteye uğrayabiliyor.

6'lı paketler halinde açılan aşılar, bir kişi randevusuna gitmeyince çöp olabiliyor.

Bu konu Habertürk ekranlarında masaya yatırılırken, hukukçu Ersan Şen, toplum sağlığının genel bir tehdit altında olduğunu, ekonomik yönden de birçok sıkıntının çekildiğini, okulların bir türlü açılamadığını, esnafın zor durumda olduğunu savunarak, koronavirüs aşısının zorunlu olması çağrısında bulundu.

 

"ZORUNLU AŞI VE HAPİS CEZASI"
 

 

Ersan Şen, şunları söyledi:

 

'Zorunlu aşıyı çıkarırsın. Dersin ki kardeşim, tıbbi geçerli mazeretin olmamak kaydıyla eğer bu mazeretin yoksa bunun da yaptırımı şudur; 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl hapis cezası. Hatta ben zorunlu aşıyı gelir evinde iş yerinde tatbik ederim. Bu gücün varsa uygularsın. Benim sıram geldiyse, ben aşıya gitmediysem, haklı bir mazeretim yoksa, yaptırımın neyse tatbik edersin. O insanları aşıya mecbur edersin. Veya öyle bir gündem olur ki, asker ve polis zoruyla evlerine iş yerlerine girip yaparsın. Bu hayat, her şey mümkün. Önce biz bir yüzde 50 olarak aşıyı olalım. Aşı olmak istemeyenler var ya, onlara sıra gelir." dedi.

 

 

YAPTIRIM VE KISITLAMALARA KARŞI ÇIKMIŞTI


Daha önce de Habertürk'te açıklamalarda bulunan Ersan Şen, yasakların genelgeyle getirilemeyeceğini ifade etmişti. Ersan Şen, genelgelerin anayasaya aykırı olduğunu söylemişti.

 

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ


Ersan Şen’in sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. Aşının zorunlu olamayacağını savunan vatandaşların Twitter'dan açtığı "#HaddiniBilErsanŞen" hashtag'ı kısa sürede TT oldu.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.