Erzincan'ın İliç'teki maden faciasının şüphelisi ABD'ye sığınma başvurusu yaptı

Erzincan'ın İliç'teki maden faciasının şüphelisi ABD'ye sığınma başvurusu yaptı

Erzincan İliç'te maden ocağında meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı faciaya ilişkin soruşturmada şüpheli olan Kenan Özdemir'in ABD'ye sığınma başvurusu yaptığı öğrenildi.

Erzincan İliç’teki yabancı ortaklı altın madeninde, 13 Şubat 2024 tarihinde toprak kayması meydana gelmiş ve 9 işçi göçük altında kalmıştı.

İliç’te yaşanan maden faciasının üzerinden günler geçmesine rağmen göçük altında kalan 9 işçiden halen haber alınamazken, Sözcü’den İsmail Saymaz soruşturmayla ilgili dikkat çeken bir ayrıntıyı bugünkü köşe yazısında paylaştı.

Madende operasyon direktörü olarak çalışan ve ABD’ye geçici görevlendirmeyle giden Kenan Özdemir’in ABD’ye sığındığı ortaya çıktı.

Saymaz yazısında, “İliç’te, Anagold’a bağlı Çöpler Altın Madeni’nde dokuz işçinin göçük altında kalmasına ilişkin soruşturmada şüpheli Kenan Özdemir, Türkiye’ye dönmüyor. Facia sırasında geçici görevle ABD’de bulunan Özdemir, şirket tarafından ifade vermesi için Türkiye’ye çağrıldı. Ancak Özdemir, davete uymayarak, ABD’ye sığınma başvurusu yaptı” ifadelerini kullandı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.