Esad, ABD askerlerine saldırdı! Ölü ve yaralılar var

Esad, ABD askerlerine saldırdı! Ölü ve yaralılar var

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimi destekçisi Halk Direniş Örgütü, ABD’li askerlere saldırdı. Saldırıda çok sayıda Amerikan askerinin hayatını kaybettiği açıklandı. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Ortadoğu’da sular durulmuyor. Beşar Esad rejimi destekçisi Halk Direniş Örgütü’nün Amerikan askerlerine saldırdığı ve 15 ABD’li askerin öldüğü iddia edildi.

Esed rejimi destekçisi Halk Direniş Örgütü, Amerikan askerlerine yönelik saldırılar düzenledi.

Pravda Report'ta yer alan habere göre; 30 Mart'ta bir askeri aracı vurdu ve altı Amerikan askerini öldürdü.

Araçtaki diğer sekiz asker ise yaralandı. 'Wargonzo' isimli Telegram kanallarında yayımlanan mesajlara göre örgüt, aynı gün (30 Mart) başka bir ABD'li askeri gruba Fırat'ın doğu tarafında Menbiç'ten Rakka'ya giderken saldırdı. Havan topu ateşiyle iki Amerikan askeri ölürken sekizi yaralandı.

1 Nisan'da ise Al-Shaddadi'deki evlere işçilere yardım amacıyla geldiklerini belirten dört kişi, Amerikalıların yaşadıkları evlere el bombaları attılar. Burada da yedi kişinin öldüğü ve on kişinin yaralandığı dile getirildi.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA YOK

Pentagon bütün bu bilgilerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

ÖRGÜT AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan 'Syrialiveuamap' sayfasında örgüte ait video, Türkçe ve İngilizce notlarla paylaşıldı. Bu videoda rejime destek verdiğini belirten örgüt, Amerikan askerlerine saldıracaklarına yönelik açıklamalarda bulunuyor. Bu paylaşımların yaklaşık 5 gün önce yapıldığı görülüyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.