Esad ABD destekli Kürtleri hain ilan etti

Esad ABD destekli Kürtleri hain ilan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eş zamanlı yaptıkları PKK terör örgütü ve uzantılarına ilişkin yaptıkları açıklamalar, Amerika Birleşik Devleti’nin kara gücünü telaşlandırdı. İşte haberin ayrıntıları;

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devleti’nin desteklediği Kürtleri vatan haini olarak nitelendirmişti.  Esad, “ABD destekli Kürtler vatan hainidir” açıklaması ise PKK/PYD’yi telaşlandırdı.

Terör örgütü PKK cephesinden üst üste yapılan açıklamalarda, “Beşar Esad’ın yapmış olduğu açıklamayı savaş ilanı olarak görüyoruz” denildi, Esad’ın Türkiye’nin PKK/PYD kantonlarına müdahalesine yeşil ışık yaktığı kaydedildi.

TSK’nın 24 Temmuz 2015’ten bu yana sürdürdüğü etkin operasyonlar ve İran’ın kararlı duruşu ile bölgedeki gücünün büyük bölümünü kaybeden PKK, Suriye’de de IŞİD’in bitmesiyle birlikte Suriye Hükümeti’ni karşısında buldu. 6 yıldır süren savaşta ABD desteğiyle çeşitli şehirleri işgal eden ve buralardaki halkı baskıyla göç ettiren PKK/PYD, bölge ülkelerinin bir araya gelmesiyle sözde kazanımlarını da kaybetme noktasına geldi. Daha önce Halep’te Türkiye ve Suriye’nin dolaylı işbirliği ile mevzilerini kaybeden PKK/PYD, Beşar Esad’ın son açıklamasıyla hedefte olduğunu bir kez daha anladı. Ülkedeki terör örgütlerini birer birer temizleyen Suriye ordusu, şimdi namlularını ABD desteğiyle Suriye’nin kuzeyini işgal eden PKK/PYD’ye çevirdi. PYD’lileri vatan haini olarak ilan eden Suriye lideri Beşar Esad, “Terör örgütünün adı ne olursa olsun, son terörist yok edilince savaş bitecek. Ancak o zaman zaferden bahsedebiliriz” açıklamasında bulundu.

SAVAŞ İLANI

Esad’ın açıklamalarından rahatsız olan PKK/PYD ise üst üste açıklamalar yaptı. PKK/PYD’nin Suriye’deki çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri imzasıyla yapılan ilk açıklamada, “Bu rejimin bizzat kendisi ihanetin tanımı. Eğer Suriyeliler ona karşı koymazsa, bu rejim ülkenin bölünmesine yol açacak ki, güçlerimiz buna hiçbir şekilde izin vermeyecektir” sözleriyle Suriye Hükümeti’ne karşı cephe açılmış oldu.

Ardından “Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu İnşa Meclisi Yönetim Kurulu” imzasıyla ikinci bir açıklama yapıldı. “Beşar Esad’n yapmış olduğu son açıklamayı bir savaş ilanı olarak görüyoruz” denilen açıklamada, “Esad, yapmış olduğu açıklamayla Türkiye’nin Suriye işgaline destek veriyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti:

‘ERDOĞAN VE ESAD ANLAŞMASI’

“Suriye Demokratik Güçleri’ni ihanetle suçlamak demek, onları hedef haline getirmek demektir. Bu da Suriye’yi yeni bir savaşın beklediğini ve çözüm adına yapılan tüm toplantıların da sadece zaman geçirmek anlamına geldiğini gösteriyor. Bu açıklama Erdoğan ve Esad hükümeti arasında gizli bir anlaşmanın olduğunu gösteriyor. Bu da Suriye’de yeni bir karmaşanın başlaması demektir.

‘REJİM, TÜRKİYE’Yİ DESTEKLİYOR’

Biz, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu İnşa Meclisi Yönetim Kurulu adına, Suriye Demokratik Güçleri’nin hedef gösterilmesini tüm Suriyeli halkların ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün hedef gösterilmesi olarak görüyoruz. Rejimin bu tutumu, Türkiye’nin her gün sivilleri katleden Suriye işgalini de desteklemektedir.

"MÜDAHALEYE DAVET"

Beşar Esad’ın açıklamalarının ardından PKK destekçisi parti yöneticilerinden de karşı açıklamalar yapıldı. ANHA’ya konuşan Demokratik Barış Partisi üyesi Velid Çoli, “Erdoğan ve Esad’ın eşzamanlı açıklamaları, aralarındaki ilişkiyi gösteriyor. Esad, açıklama yaparak Türkiye’ye ‘SDG haindir, buyur saldır’ mesajı vermiştir” ifadelerini kullandı. Emekçiler Birliği Partisi Sekreteri Mihemed Şexe ise “Esad ve Erdoğan Kürtlere karşı planlar yapıyor. Her iki tarafın amacı da Suriye’nin kuzeyinde inşa edilen sistemi çökertmek” değerlendirmesinde bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.