Esad lambadan cini çıkardı;  Bağdadi'nin öldürüldüğüne inanmıyoruz

Esad lambadan cini çıkardı; Bağdadi'nin öldürüldüğüne inanmıyoruz

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dün pentagon tarafından operasyon görüntüleri yayınlanan IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin ölümüne dair şüpheleri olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin yok edilmesi konusunda ABD ile temaslarının olmadığını ve deliller sunulmadan gerçekten öldürüldüğüne inanmayacaklarını belirtti.

Suriye devlet televizyonuna konuşan Esad, “El Bağdadi’nin yok edilmesi konusunda Amerikan kurumlarıyla hiçbir temasımız olmadı. Daha da önemlisi, bu operasyonun gerçekten olup olmadığını bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin henüz IŞİD liderinin öldüğüne dair hiçbir delil sunmadığını kaydeden Esad, “Suriye’nin ABD’ye bu konuda yardımcı olduğu konusunda ise haberlerden öğrendik” dedi.

Suriye lideri ayrıca terör ideolojisi yaşadığı sürece Bağdadi ve diğer militanların ölümünün hiçbir şey değiştirmeyeceğinin altını çizdi.

‘Soçi Mutabakatı Türkiye'yi durdurdu ve ABD müdahalesinin yolunu tıkadı'

Rusya’nın, Suriye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması prensibine bağlı kaldığını dile getiren Esad, “Soçi mutabakatı, Türkiye’yi durdurdu ve ABD müdahalesinin yolunu tıkadı” diye ekledi.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.