Esad yönetiminden Türkiye'ye tehdit

Esad yönetiminden Türkiye'ye tehdit

Emperyalist devletler tarafından işgal edilen ve terör örgütlerinin yuvası haline gelen Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminden çarpıcı açıklamalar yapıldı. İşte ayrıntılar;

Terör örgütlerinin çok rahat bir şekilde hareket ettiği Suriye’de iç karışıklık devam ediyor. Özellikle DEAŞ ve YPG/PYD terör örgütleri ülkenin önemli yerleşim yerlerini ele geçirmiş durumda bulunuyor.

Türkiye ise Suriye’deki terör örgütlerinden gelebilecek saldırılara, havan toplarına vb. durumlara karşı önlemlerini alabilmek için var gücüyle mücadele ediyor.

Kendi topraklarını koruma ve vatandaşların güvenliğini sağlama doğrultusunda hareket eden Türkiye’ye, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı çok sert sözler söyleyerek uyarılarda bulundu.

Esed'in danışmanı Buseyna Şaban, Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki varlığının saldırganlık olduğunu ve Suriye’nin buna tepkisinin de zamanı gelince çok sert olacağını ifade etti.

‘Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki eylemleri ile birlikte Astana'da varılan anlaşmaların dışına çıktı’ diyen danışman Şaban, "Türk güçlerinin Suriye topraklarındaki varlığını gayri meşru olarak görüyoruz. Gereken zamanda uygun biçimde hareket edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.