Esenyurt'ta binalar boşaltıldı Tedirgin bekleyiş sürüyor

Esenyurt'ta binalar boşaltıldı Tedirgin bekleyiş sürüyor

İstanbul Esenyurt'ta çatlaklar ve çökme nedeniyle tahliye edilen binalardaki vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor.

İstanbul Esenyurt'ta akşam saatlerinde çatlaklar ve çökme nedeniyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi ve tahliye edilen binalardaki vatandaşların tedirgin bekleyişi sürüyor.

Akşam saatlerinde Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Orhan Gazi Caddesi'nde yaşandı. Cadde üzerinde bulunan yolda ve binalarda çatlakların oluşmasından sonra, cadde üzerinde bulunan binalardan vatandaşlar hızlı bir şekilde tahliye edildi.

Evlerinden ayrılan vatandaşlar sokakta beklemeye başladı. Kimi vatandaşlar akrabalarının evlerine giderken kimisi ise Şair Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulunda bekliyor. Bazı vatandaşlar evlerine girmek istese de ekipler tehlike nedeniyle izin vermedi.

"BİZ ÜSTÜMÜZE HİÇBİR ŞEY ALMADAN ÇIKTIK"

Evinde çatlaklar oluşan ve bekleyişi süren Emrah Topal, hazırlıksız çıktıklarını belirterek, "Yolların hepsi kapatıldı. İncelemeler yapıldı. Saat 7'den beri bizi çıkartırlar. İki saat sonra gereken açıklamayı yapacağız, dediler. Biz üstümüze hiçbir şey almadan çıktık. Benim 6 yaşında çocuğum var, bekliyoruz." dedi.

esenyurtta-cadde-ve-bir-binada-catlak-olustu-siyasetcafe.jpg

Orhan Kazım ise "Ufak bir çatlak vardı. Gittikçe biraz daha büyüdü. Tehlike oluşabilir diye her tarafı kapattılar." ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliğinden Esenyurt Güzelyurt Mahallesindeki Orhangazi Caddesi'nde ve bir binada oluşan çatlaklarla ilgili yapılan açıklamada, "Esenyurt ilçemiz, Güzelyurt Mahallesi Orhangazi Caddesinde ve cadde üzerindeki 9 katlı bir binada meydana gelen çökme ve çatlaklar sebebiyle yol trafiğe kapatılmış olup binada tedbir amacıyla tahliye edilmektedir. Olay Mahallinde AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlarımızın teknik ekipleri gereken tedbirleri almaya başlamışlardır" denildi.

esenyurtta-cadde-ve-bir-binada-catlak-olustu-siyasetcafe10.jpg

BAZI BİNALAR TAHLİYE EDİLDİ

Esenyurt'ta çatlaklar ve çökme nedeniyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi ve tahliye edilen 9 katlı binanın çevresindeki bazı binalar boşaltıldı.

Çatlaklar ve çökme nedeniyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi'nde, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.Çalışmaların koordineli şekilde sürdürülebilmesi için olay yeri yakınındaki Şair Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulu'nda kriz masası kurulurken, çevredeki bazı binalar da tedbir amaçlı tahliye edildi.

Polis ekipleri herhangi bir aksaklık yaşanmaması için bölgede güvenlik önlemi aldı.Boşaltılan binalarda oturan vatandaşların olay yerindeki bekleyişi sürüyor.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.