Esenyurt'taki vahşet yandaş yazar Hilal Kaplan'ı da rahatsız etti! 'Sorumluluk iktidardadır'

Esenyurt'taki vahşet yandaş yazar Hilal Kaplan'ı da rahatsız etti! 'Sorumluluk iktidardadır'

Hilal Kaplan, Esenyurt'ta tekel bayisinde yaşanan silahlı çatışmaya ilişkin, 'Bu noktada asli sorumluluk ise iktidardadır' dedi.

Sabah yazarı Hilal Kaplan, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan silahlı çatışmaya ilişkin, "Mafyavari oluşumların cirit atıp İstanbul'u vahşi batıya çevirdiği, ateşli silahların bu kadar kolay devreye girebildiği bir durum kaygı vericidir. Bu noktada asli sorumluluk ise iktidardadır" dedi.

Kaplan, yazısında, "Yasaların boşluk bırakmayacak şekilde net, cezaların caydırıcı olacak kadar sert uygulanması noktasında kanun yapıcılara ve adalet mekanizmasına büyük görevler düşmektedir. Devletin asli görevi asayişi sağlayıp can ve mal güvenliğini temin etmek ise, varlığını sahada hissettirmesi şarttır. Hemen her ay başka bir asayiş sorunu haberinin geldiği bu ilçe başta olmak üzere yetkililerden kamuoyunu tatmin edecek icraatlar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Kaplan'ın Yazısında İlgili Bölüm Şöyle:


''Basına yansıyan bilgilere göre iki grup arasında alacak meselesi varmış, ilk maktul silahına davranmış, saldırıya uğrayan iş yerinde bir pompalı tüfek, iki tabanca ve 50 adet mermi bulunmuş. Yani mesele göründüğünden de vahim. Ancak bu detayların hiçbiri kamuoyunu birinci derecede ilgilendirmez.
Kamuoyunun öncelikli derdi güvenli bir ülkede yaşamaktır. Mafyavari oluşumların cirit atıp İstanbul'u vahşi batıya çevirdiği, ateşli silahların bu kadar kolay devreye girebildiği bir durum kaygı vericidir. Bu noktada asli sorumluluk ise iktidardadır
.

Yasaların boşluk bırakmayacak şekilde net, cezaların caydırıcı olacak kadar sert uygulanması noktasında kanun yapıcılara ve adalet mekanizmasına büyük görevler düşmektedir. Devletin asli görevi asayişi sağlayıp can ve mal güvenliğini temin etmek ise, varlığını sahada hissettirmesi şarttır. Hemen her ay başka bir asayiş sorunu haberinin geldiği bu ilçe başta olmak üzere yetkililerden kamuoyunu tatmin edecek icraatlar bekliyoruz.''


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.