Eşi benzeri olmayan ‘Limon ağaçlı kütüphane’

Eşi benzeri olmayan ‘Limon ağaçlı kütüphane’

Türkiye’de eşi benzeri olmayan, ‘Limon ağaçlı kütüphane’ ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Gümüşhane İl merkezindeki Halk kütüphanesinde bulunan 50 yaşındaki limon ağacının hikayesi oldukça etkileyici…

bu-kutuphanenin-bir-benzeri-daha-yok-6-9429661_o.jpg

50 yıl önce Gümüşhane’ye atanan bir polis memurunun, saksı içinde getirdiği limon ağacını evinde koyacak yer bulamadığı için kütüphaneye bıraktığı ağaç zaman içinde büyüdü.

Limon ağacı, 50 yıl içerisinde 22 metre yüksekliğe ulaşarak, binanın içinde oluşturduğu görüntü ile ziyaretçilere farklı bir ortamda kitap okuma olanağı sağlıyor.

bu-kutuphanenin-bir-benzeri-daha-yok-9429661_o.jpg

KÜTÜPHANENİN SEMBOLÜ OLDU

Kütüphane içerisinde bulunan limon ağacının ilgi odağı olduğunu söyleyen Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sümmani Akhan, "Ziyaretçilerimizden sürekli limon ağacı ile ilgili sorularla karşılaşıyoruz. Limon ağacı kütüphanemizle özdeşleşerek bizim bir sembolümüz haline geldi. Ağaçtaki limonları daha çok okuyucular alıyor” diye konuştu.

limon_agacli_kutuphane_h1000083.jpg

KAPALI ALANDA YETİŞMİŞ EN BÜYÜK LİMON AĞACI

Türkiye’de kapalı alanda yetişmiş en büyük limon ağacı olduğunu belirten Akhan, “Ziyaretçilerimizden sürekli limon ağacı ile ilgili sorularla karşılaşıyoruz. Limon ağacı kütüphanemizle özdeşleşerek bizim bir sembolümüz haline geldi. Ağaçtaki limonları daha çok okuyucular alıyor. Biz onlara bu manada bir kısıtlama koymuyoruz. Kütüphanemize farklı bir hava katıyor” dedi.

bu-kutuphanenin-bir-benzeri-daha-yok-3-9429661_o.jpg

Kütüphaneyi ziyaret eden öğrenciler arasında bulunan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Kat da, hem ders çalışmak hem de kendini geliştirmek için geldiğini söylerken, “Limon ağacının burada olması içeriye ferah bir koku veriyor. Kitap okurken kendimizi bahçede gibi hissediyoruz. Limonları bazen alıp evimize götürdüğümüz oluyor." dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.