Eşi tarafından camide başka bir kadınla basılan imam hakkında karar verildi

Eşi tarafından camide başka bir kadınla basılan imam hakkında karar verildi

Karabük'te namaz saatinin dışında caminin içinde bulunan odada eşi tarafından bir kadınla basıldığı ortaya çıkan Karabük Sipahiler köyü imamı görevinden uzaklaştırıldı.

Karabük’e bağlı Sipahiler Köyü Camii’nde üç yıldır imam olan Yusuf Ziya S. ile ilgili eşinin ortaya attığı iddia gündeme oturdu.

İmam olan kocasının camiden uzun süre gelmemesinden şüphelenen 23 yaşındaki karısı A.S., 10 Kasım 2022 günü camiye gitti. Bir çocuk annesi kadın camideki bir odada eşiyle birlikte yarı çıplak halde bulunan bir kadın olduğunu gördü.

Suçlamaları kabul etmeyen Yusuf Ziya S., “Bana bu aciz iftirayı atan zannımca ya benimsin ya rezilsin embesilliğini kendisine düstur edinmiş sıkıntılı kimselerdir. Ben ilahiyat fakültesi ve adalet mezunu, ne yaptığını bilen, çevreme, görevime saygılı ve sadık bir din adamıyım” ifadelerini kullandı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Karabük Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:


“Kamuoyu gündemini meşgul eden, İlimiz Merkez Sipahiler Köyü Sözleşmeli Camii imam hatibi Y.Z.S. ile ilgili iddialar üzerine Valiliğimizce (Müftülüğümüzce) ivedi olarak mahallinde soruşturma başlatılmış olup, konuyu incelemek üzere Murakıp görevlendirilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Müfettiş talebinde bulunulmuş, Başkanlıktan gelen Müfettişler tarafından konu tahkik edilmiş ve adı geçen görevlinin 09/12/2022 tarihinde sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir” denildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.