Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında tutuklama kararı! 'Teslim ol' çağrısı yapıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump hakkında tutuklama kararı! 'Teslim ol' çağrısı yapıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Başkanı Donald Trump'a Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu gerekçesiyle yeni suçlamalar yöneltildi. Tutuklama kararı çıkartılan Trump'a 25 Ağustos tarihine kadar süre verildi.

Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde, eski Başkan Donald Trump'ın "eyaletteki 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi" iddiasını uzun süredir soruşturan Fulton bölgesi savcılarının sundukları deliller ve tanık ifadelerinin ardından eski Başkan'a yeni suçlamalar yöneltilen iddianame hazırlandı.

Yaklaşık 100 sayfalık ve 40 suçlamanın yer aldığı iddianamede, Trump'a aralarında "bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik", "yalan beyanda bulunmak için komplo kurma" ve "eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme" gibi iddiaların da yer aldığı 13 suçlama yöneltildi.

Trump'ın yanı sıra iddianamede aralarında avukatları, kampanya ekibinden isimler ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'ın da bulunduğu 18 kişiye daha suçlama bulunuyor.

Tutuklama kararı çıkartılan Trump'a 25 Ağustos gününe kadar teslim olması istendi.

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.