Eski AK Partili Bakan'ın Atatürk videosu olay oldu: 'Aslında Atatürk’ü çok seven birisi değilim, ancak...'

Eski AK Partili Bakan'ın Atatürk videosu olay oldu: 'Aslında Atatürk’ü çok seven birisi değilim, ancak...'

Eski AK Partili Bakan Erdoğan Bayraktar'ın  sosyal medyada paylaştığı Atatürk videosu tartışma yarattı. Bayraktar, daha sonra paylaşımda, "Aslında Atatürk’ü çok seven birisi değilim, ancak  Atatürk’e saygı duyması gerektiğini vurgulamak istedim." dedi.

Son dönemde AK Parti’ye yönelik eleştirileriyle gündeme gelen 17-25 Aralık soruşturmaları döneminin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan bir video paylaştı.

Bayraktar’ın, 23 Nisan’da paylaştığı, Atatürk’ü anlatan videoda şu ifadeler yer aldı:

“Bize bir Mustafa Kemal Atatürk tanıttılar yahu adam İngilize karşı mücadele ediyor, İngiliz’i, Fransız’ı, Yunan’ı, İtalyan’ı denize döküyor, adam Hıristiyan oluyor. Adam Mason localarını kapatıyor, ama Mason oluyor. Bursa’da iki kız çocuğu Hıristiyan oldu diye Bursa’daki koleji kapatmış adamdır Mustafa Kemal Atatürk.

İktidara gelir gelmez ‘Kuran’ı güncelleyelim’ demedi. ‘14 yıl 15 yıl önce İslam’ın hükümlerini uygulayamayız’ demedi. ‘Bunu güncellememiz lazım’ demedi. Ne dedi biliyor musunuz: ‘Elmalılı Hamdi Yazır Bey lütfen Kuran’ı Kerim’i Türkçe’ye tercüme et ne demek istiyor Cenab-ı Hak’ dedi.” 

 

 

 

ERDOĞAN’A GÖNDERME TARTIŞMASI

Bayraktar’ın paylaşımı sosyal medyada çok tartışıldı. Bazı kullanıcılar, eski AK Partili bakanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göndermede bulunduğu ileri sürdü.

“ASLINDA ATATÜRK’Ü ÇOK SEVEN BİRİSİ DEĞİLİM”

Tepkileri ardından yeni bir açıklama yapan Erdoğan Bayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Atatürk’ü tanıtmaya çalışan bir önceki twitimle, kesinlikle hiç kimseye bir gönderme yapmadım. Aslında Atatürk’ü çok seven birisi değilim, ancak her TÜRKİYE vatandaşının Atatürk’e saygı duyması gerektiğini vurgulamak istedim."

 

bayraktatt.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.