Eski bakan yeni partilere göz kırptı! Kararını resmen duyurdu

Eski bakan yeni partilere göz kırptı! Kararını resmen duyurdu

Eski Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, yeni parti girişimleriyle görüş alışverişi yaptığını söyledi.

Eski Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, yeni oluşumlara ilişkin konuştu.

 

Siyasetin eskimiş bir milliyetçi dile doğru savrulduğunu belirten Günay, devamla şunları söyledi:

 

'Sadece AK Parti'nin değil, bütün siyasi partilerin aklını başına devşirmesi lazım. Sadece iktidar partisinde değil muhalefet partisinde de böyle bir milliyetçilik kuşatması var.

Türkiye buradan çıkıp yüzünü çoğulcu ve ayrımsız eşitlikçi siyaset diline yüzünü dönmesi lazım.AK Parti içindeki mevcut milletvekillerinde bir kopuş olur mu pek bilmiyorum. AK Parti'nin içişlerini pek bilmiyorum takipte etmiyorum.

Ama siyasetin bütünlüğüne bakıyorum. Siyasetin bütünlüğünde milliyetçi söyleme teslim olma var. Buradan vazgeçmek Türkiye için önemli çıkış yoludur. Türkiye’nin çoğulculuğa, eşitlikçi yeni bir politikaya ihtiyacı var. Yeni kurulan partilerin bu politikalar etrafında siyaset yapması gerekir.

 

Yeni parti girişimleriyle görüş alışverişi yaptığını, ancak kurucu olma konusunun gündeme gelmediğini de sözlerine ekleyen Günay, şöyle konuştu:

 

'Görüş ve deneyimlerimi soranlara aktarıyorum. Yeni partilerin söylem, program ve kadrolarını görelim. Bir görev almak ön şart değil. Türkiye’de sadece iktidarın değil, Siyasetin bütünüyle değişmesi gerekiyor. Örgütlenmesinin, kendi içyapılarının, birbirleriyle ilişkilerinin, dilinin, söyleminin…

Bu gergin, kutuplaştırıcı, ayrımcı dilden vazgeçmek, çoğulculuğa, eşitlikçiliğe geçmek gerekiyor. Siyasetin bütününe uzun zamandır bunları anlatmaya çalışıyorum. Eğer ülkenin bütünlüğünü istiyorsak; bir barış dilline ihtiyacımız var. Bunu yapanı ben desteklerim.

İlla içinde olmak şart değil. Eğer çok heyecanlandığım ve takdir ettiğim bir şey olursa elbette içinde olmak isterim. Ama önemli olan siyasetin bugünkü aklını ve dilini değiştirmesidir.' 


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.