Eski Belediye Başkanı ve eski AK Parti milletvekili Ali Sezal hayatını kaybetti! Ali Sezal kimdir?

Eski Belediye Başkanı ve eski AK Parti milletvekili Ali Sezal hayatını kaybetti! Ali Sezal kimdir?

Eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı ve eski AK Parti milletvekili Ali Sezal akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ın eski belediye başkanı ve eski AK Parti milletvekili Ali Sezal, 76 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir akciğer kanseri ile savaşan Sezal’ın mücadelesini kaybettiği belirtildi. 1989 ve 1999 seneleri arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanı olan, TBMM'de 21. ve 22. dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği görevlerinde bulunan Sezal, uzun süredir Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedavi altındaydı.

Türk siyaseti için önemli kişilerden olan Ali Sezal, evli ve 2 çocuk babasıydı. Oğlu Cihat Sezal da halen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak TBMM'de yer alıyor. Bu sabah yaşamını yitiren Ali Sezal’ın cenaze programı da netleşti. Sezal’ın cenazesi yarın Abdülhamithan Camisi'nde kılınacak namazın sonrasında son yolculuğuna uğurlanacak.

 

SOYLU'DAN TAZİYE MESAJI 

 

AK Parti’yi yasa boğan ölüm haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya sayfasından bir taziye mesajı paylaştı.

Bakan Soylu, "Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı ve 21. 22. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği görevlerini yürüten; Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mehmet Cihat Sezal'ın kıymetli babası Ali Sezal Ağabeyimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet makamı âlî olsun." açıklamasını yaptı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.