Eski CHP'li Sevigen: İBB'de o şirket HDP'ye verildi, HDP sayesinde bir kaç ilçe kazandık

Eski CHP'li Sevigen: İBB'de o şirket HDP'ye verildi, HDP sayesinde bir kaç ilçe kazandık

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, CHP'nin HDP sayesinde kazandıkları ilçeleri ve İBB içinde HDP'ye verilen şirketin adını açıkladı.

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen yerel seçimlerde HDP'den destek aldıklarını kabul ederek HDP sayesinde kazandıkları ilçeleri de açıkladı.

Diğer yandan seçim sonrası HDP kontenjanından İBB içinde HDP'ye verilen şirketin adını da duyuran Sevigen HDP'nin önümüzdeki seçimlerde daha fazla şey talep edebileceğini ifade etti.

Sevigen A Haber ekranlarında yayınlanan Satır Arası programında CHP ile HDP'nin İstanbul'daki ortaklığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Sevigen'in açıklamalarından satır başları şöyle:

 

'İstanbul'da biz HDP sayesinde kazandık. Onlar oy vermeseydi kazanamazdık. Bizim olduğumuz dönemde 14 belediye kazandık. O dönemde bu döneme bir tane arttıramadılar.

Silivri ve Çatalca'yı kaybettik ama HDP sayesinde Esenyurt ve Küçükçekmece'yi kazandık. Büyükşehir'i HDP sayesinde kazandık bunu inkar etmenin anlamı yok.

Bir iki daire başkanlığı verdik onlara. Ağaç A.Ş'yi verdik sanırım HDP kontenjanından. Ama HDP'liler İstanbul'u hep beraber yöneteceğimizi zannettiler.

 

 

"BU SEFER HDP CİDDİ BİR PAZARLIK YAPACAK"


Bu sefer oy vermeden önce ciddi bir pazarlık yapacaklardır, oysa oy vermezler. Madem HDP ile ittifak yapıyorsunuz, çıkın cesurca manifesto açıklayın. 6’lı masa HDP’ye bakanlık verebilir.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.