Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez: Kılıçdaroğlu hatalı yola girdi, CHP'yi Soros'a açtı

Eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez: Kılıçdaroğlu hatalı yola girdi, CHP'yi Soros'a açtı

DYP ve DP eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, 'Kılıçdaroğlu CHP'yi 'sağa’ açmamış, FETÖ ve HDP muhiplerine Atatürk'e şaşı bakan 10 Aralıkçılara, Sorosçu ve Tesev'ci zihniyete açmıştır ne yazık ki!' dedi.

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un başkanlığını yaptığı Milli Merkez Hareketi’nin Ankara Temsilcisi ve Sözcüsü, DYP ve DP eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

Söylemez şunları vurguladı:

 

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Cindoruk’un imzasıyla yapmış olduğumuz duyuru ile laik, demokratik, hukuk devletine ve ülkemizin parlamenter rejime dönüşü amacıyla Cumhuriyetin kurucu partisi olan CHP’nin adayı olarak gördüğümüz Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimizi açıkladık. Ancak Millet İttifakı’nın herhangi bir partisi için destek açıklaması ve çağrısı yapmadık. 

 

MERKEZ SAĞLA İTTİFAKTAN KAÇINDI 

 

"Mecbur edildiğimiz bu ucube rejim döneminde yüzde 50 artı 1 zorunluluğu nedeniyle hiçbir siyasi partinin tek başına bu sonuca ulaşması mümkün değildir. O nedenle CHP’nin geniş bir ittifak arayışı ve oluşumu yönündeki girişimleri doğrudur ve yerindedir. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokratik merkezin yani merkez sağın en geniş tabanına sahip olan kesimleriyle işbirliği ve somut ittifak adımları atmaktan özenle kaçındığını üzülerek gördük."

 

HATALI YOLA GİRDİ

 

"Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Cindoruk ile defalarca görüştü. Ben de son iki yılda 4 defa bir araya geldim. Gayet nazik biçimde bizi dinlemiş, hak vermiş ama merkez sağın geniş kitlelerini kucaklamaktan nedense ısrarla kaçınmış, Atatürkçü-Cumhuriyetçi merkez sağın geniş kesimleri yerine tarikatçı, nurcu, FETÖ’cü, HDP’li olarak bilinen kesimlerle işbirliğini tercih ederek hatalı bir yola girmiştir. "

 

FETÖ-HDP MUHİBLERİ İLE İTTİFAK KURDU

 

"Kılıçdaroğlu’nun ‘sağa açıldığı’ iddiaları eksik ve yanlıştır. Çünkü ne tek bir ‘sağ’ vardır ne de tek bir ‘soldan’ bahsetmek mümkündür. Sağda, tarikatçısı, cemaatçisi, faşisti, milliyetçisi, liberali, demokrat ve Cumhuriyetçisi olmak üzere farklı oluşumlar, kesimler vardır. Kılıçdaroğlu, merkez sağın geniş kitlelerini kucaklamak ve güç birliği yapmaktan kaçınarak onun yerine ikinci Cumhuriyetçi, Soros’çu, FETÖ ve HDP muhibbi olarak bilinen isimler ve tabansız partilerle ittifak kurmayı tercih etmiştir. Yani Kılıçdaroğlu CHP’yi ‘sağa’ açmamış, Fetö ve HDP muhiplerine Atatürk’e şaşı bakan 10 Aralıkçılara, Sorosçu ve Tesev’ci zihniyete açmıştır ne yazık ki!"

 

DEĞİŞİM İÇİNE GİRERSE…

 

"Ekmeleddin İhsanoğlu olayında olduğu gibi Cumhuriyetçi, demokrat geniş kitleleri, Ankara Çankaya’da Sadullah Ergin’e oy vermeye mecbur bırakan kasıtlı, bilinçli bir siyaset izlemiştir. Biz Milli Merkez olarak CHP’yi, ülkenin kurucu değerlerine bağlı, Kuva-yi Milliye geleneğine sahip çıkan demokrasimizin vazgeçilmez köklü bir partisi olarak görüyoruz. Ancak Kılıçdaroğlu ve 10 Aralıkçıların yönettiği ve parti yönetiminde etkin olduğu bir zihniyetle, gelecek seçimlerde destek, işbirliği ve güç birliği yapmamızın mümkün olamayacağını kamuoyuna açıklamak istiyoruz. CHP, kurucu değerlerine bağlı yeni bir yönetimle, demokratik Kuva-yi Milliye anlayışı ile bir değişim içine girerse, gelecek Belediye seçimlerinde işbirliğine Demokratik Merkez olarak hazır olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.