Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan: Kamuda milli kimliği olmayan unsurlar tasfiye edilmeli 

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan: Kamuda milli kimliği olmayan unsurlar tasfiye edilmeli 

Eski İçişleri Bakanı, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, 'Kamuda milli kimliği olmayan unsurlar tasfiye edilmeli.' dedi.

Eski İçişleri Bakanı, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Tantan, 'Kamuda milli kimliği olmayan unsurlar tasfiye edilmeli.' dedi.

 

İşte Tantan'ın açıklamaları: 

 

'Güç savaşlarının merkezinde olan istihbarat teşkilatlarının bilgi ve donanımı ile insan kaynağının milli kimlikli insanlardan oluşması büyük önem arz etmektedir. Güç savaşlarının bir diğer önemli ayağı yerli savunma sanayiinin gelişmesidir.

Türkiye’nin her iki alanda da kat etmesi gereken mesafeler vardır. Bu nedenle; Türkiye’de bir an evvel yasal altyapıların yeniden ele alınıp, dünyada benzer alanlarda; gelişmiş ülkelerin uyguladığı metotlar gözetilerek adımlar atılmalıdır.

Türkiye’nin milli kimliği ön planda, özgeçmişinde şüphe olmayan insanları güvenlik yönünden kritik Kurumların kritik görevlerine getirmesine olanak sağlayacak bir kurumsal kimlik projesine ihtiyacı var.

Yabancı ülkelerin, ülkemizdeki nüfuz oyunlarına dahil olduğu herkesin malumudur. Eğer; kurumsal altyapıyı milli kimlikle inşa edersek yabancıların nüfuz oyunlarını bertaraf edebiliriz.

Bu kapsamda; Kamu Kurumları’nda milli kimliği olmayan unsurların tasfiye edilmesi gerekli olup; bu konuda atılacak adımların kurumsal kimlik sağlayacak bir yasal altyapı ile yapılmasında büyük yarar vardır.

Çünkü isim bazında yapılan değişiklikler günlük düzeyde fayda sağlarken kurumsal bazda yapılan değişiklikler sistem düzeyinde fayda sağlayacaktır. Mesele isimlerin gücü değil sistemin gücüdür. İsimleri tasfiye ederken, sistemi düzeltmek öncelik olmalıdır.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.