Eski İçişleri Bakanı uyardı: Tarikat yapılanması BOP'un senaryosu!

Eski İçişleri Bakanı uyardı: Tarikat yapılanması BOP'un senaryosu!

Son günlerde yeniden tartışma konusu edilen "iç savaş" söylemlerini değerlendiren Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan önemli uyarılarda bulundu.

Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, son günlerde yeniden tartışma konusu edilen "iç savaş" söylemlerini değerlendirirken önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin üniter ve ulus devlet yapısından uzaklaştırılıp, federal devlet yapısına götürülmek istendiğinin artık sır olmaktan çıktığına işaret eden Tantan, emperyalistlerin bu süreçte kullanılacakları yapılardan birinin de terör örgütleriyle birlikte tarikatlar olduğunu söyledi.

 

İktidarın uyguladığı siyasi, ekonomik ve güvenlik politikalarının, bu tür ihanet yapılanmalara fırsat tanıdığını ileri süren Tantan şunları söyledi:

 

'Dağlıca ve Aktütün baskınlarından itibaren, 15 Temmuz'u da kapsayan süreçte rol alan emperyalistler Türkiye'den tavizler koparmaya çalışıyor. FETÖ'den yeterince ders çıkarmayan bir siyasi yapı var.

AKP iktidarıyla Türkiye'nin her şeyi özelleştirilmişken, kamu hizmetleri de inanç hizmetleri de özelleştirdi. Cemaatler, tarikatlar bu süreçte eleman sayılarını, ekonomik, siyasi güçlerini arttırdı. Vahabi-Selefi hareketi, Rabıta örgütü, 1960'lı yıllardan itibaren İhvan hareketi CIA ve MI6'nın kontrolündeydi.

Bu hareket sadece Türkiye'de değil, balkanlar ve Kafkaslarda da kullanıldı. Türk siyaseti ve Türk Diyanet İşleri Teşkilatı içinde bu tehlikeyi görenler tedbir almak istedi ama zaman içinde Türk İslamından uzaklaşıldı. Türkiye, selefi ve Vahabiliğin tutsağı haline geldi. Dini kullanan yapılar, kendi çıkarları açısından şekilsel anlamda bu sürecin içine girdi."

 

Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) uygulanmasında terör örgütleriyle birlikte tarikat görünümlü dinsel öğelerin kullanıldığını hatırlatan Tantan, tarikat ve cemaatler üzerinden devletlerin kimliklerinin yok edilmeye çalışıldığını vurguladı.

Tantan, "Önceki dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanlış tutumuyla Hizbullah örgütünün bire bir devşirme aracı olan derneklerin önü açıldı. Doğu ve Güneydoğu'da PKK'lılar, Hizbullahçılar eğitim verdiler. Etnik ve mezhepsel açıdan ilerleme kaydettiler. Burada eğitim alan insanlar dini bilmeden tekdüze yetişti. Bunların kadroya alınması için yasa çıkarıldı. Bu bölgelerde mele denen dini eğitim düzeyi düşük insanlar göreve getirildi. Bu çok tehlikeliydi. Bu hatanın devamına halen fırsat veriliyor... İlahiyat fakültelerinin, İmam Hatip Liseleri'nin olduğu yerlerde bunlara ne gerek vardı. Cemaatler, tarikatlar ve benzeri sakat dini örgütlenmelerle Anadolu gençlerinin zihinleri yok ediliyor, ülkeyi yönetecek insan kalmıyor. Güvenlik zaafiyeti gösterilerek büyük şehirlerde de benzer yapıların oluşmasına fırsat tanındı. Adnan hoca hareketine baktığınız zaman; eğitimli, yüksek gelirle ailelerin çocuklarının beyinlerinin yok edildiğini görüyorsunuz" diye konuştu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.