Eski İYİ Partili Aytun Çıray'dan bomba iddia! İYİ Parti İzmir'de AK Parti ile anlaştı, AK Parti aday çıkarmayacak

Eski İYİ Partili Aytun Çıray'dan bomba iddia! İYİ Parti İzmir'de AK Parti ile anlaştı, AK Parti aday çıkarmayacak

İYİ Parti’den istifa eden eski milletvekili Aytun Çıray, gazeteci Nevşin Mengü'nün Youtube kanalında yerel seçimlere ilişkin bomba bir iddia da bulundu.

Yerel seçimlere kısa bir süre kalmışken, partiler adaylarını tek tek açıklamaya devam ediyor. Özellikle adaylarını erken açıklayarak seçim çalışmalarını hızlandıran İYİ Parti ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Her ilde kendi adayları ile seçimlere gireceklerini belirten ve ittifaka kapıları kapatan İYİ Parti’nin İzmir’de AK Parti ile ittifak konusunda anlaştığı öne sürüldü.

İYİ Parti'den istifa eden eski milletvekili Aytun Çıray, İzmir'den aday çıkaran İyi Parti'nin AK Parti ile anlaştığını belirterek, AK Parti'nin İzmir'de aday çıkarmayacağını iddia etti.

Çıray, çok güvendiği bir kaynağının kendisine, İyi Parti ile AK Parti arasında bir anlaşmadan bahsettiğini, "İYİ Parti'nin Türkiye'nin her yerinde aday çıkarmak şartıyla, İzmir'de AK Parti'nin aday çıkarmama ihtimali tartışılıyor" dediğini aktardı.

 

Çıray, Mengü’ye yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

 

'İYİ Parti'nin istediği gibi davranma hakkına kimse bir şey diyemez ama Türkiye çapında aday çıkarmaları en çok CHP'ye zarar verecektir. Çok güçlü bir liderlik sergiliyorsanız sizin vaadiniz ittifakla seçim kazanmak olmamalı. Bu aşamadan sonra kurulacak bir ittifak da işe yaramaz. Meral Hanım, 'kazanacak aday' sürecine benzer bir süreç yürüttü. CHP, örseleniyor. İyi Partili vekil tarafından HDP'ye, PKK'ya yakın olmakla yorumlandı. Bir başka vekil, biz MHP ve AKP ile ittifak yapmalıyız dedi. İyi Partili bir vekil, İzmir'de bir STK'nın başkanına gidip, başka şeyler teklif etti. 'İster AKP'den ister bizden aday ol, destek vereceğiz.

Bir süreç yürüyor ve muhalefet açısından iyi bir süreç yürümüyor. Muhalefetin seçime giderken kendi içindeki açıklaması Tayyip Bey'i kurtarıyor.

Ankara, İstanbul'u muhalefet alır. Bilinçli CHP seçmeni ve İyi Parti seçmeni, İstanbul'da Ankara'da CHP'ye oy verir.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.