Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'dan AKP'ye şok eleştiri

Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'dan AKP'ye şok eleştiri

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye’nin ekonomisine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu ve AKP iktidarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a inceden gönderme yaptı. İşte detaylar;

Merkez Bankası Başkanlığı görevini 2006-2011 yılları arasında yapan Durmuş Yılmaz, Sözcü Gazetesi’nden Özlem Gürses’e Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara ve çözümüne ilişkin açıklamalar yaptı.

Merkez Bankası (MB) eski Başkanı Durmuş Yılmaz, şu anda Türkiye ekonomisinin, 2001 yılında ki kriz süreci ile benzerlik gösterdiğini belirterek, her şeye tek bir sesin karar verdiğini, bu nedenle koordinasyonun olmadığını, yapılan hatalar ile ilgili kimsenin ‘Bunu biz nasıl düzeltiriz’ diye soramadığını, Türkiye’nin tekeri patlak kamyon gibi gittiğini, üstelik freninin de olmadığını kaydetti.

İşte MB eski Başkanı Yılmaz’ın röportajının Türkiye ekonomisiyle ilgili kısmı;

"Şeffaf olmamak. En önemli, bir numaralı sorun budur. Karar alma mekanizmasının felce uğraması ve her şeye tek bir sesin karar vermesi. Bu nedenle koordinasyon yok ve daha önemlisi yapılan yanlışlarla ilgili kimse ‘Bunu biz nasıl düzeltiriz?' diye soramıyor. Fren kalmadı. Türk ekonomisi dışarıdan kuşatılmış gibi bir hisse kapılıyorum ben. Bu bizi çıkmaza götürür, 2001 yılında yaşadığımız sürece çok benzer günlerdeyiz."

"O dönemde de kamu maliyesi felçti, mali disiplin bozulmuştu, hesap kitap karmakarışıktı ve bütçenin içeriği çok fazla bilinmiyordu. Bugün de aynı koşullar oluşmuş durumda. Sayısız bütçe dışı harcama var ve hem miktarını hem de nereye gittiğini bilmiyoruz. Varlık Fonu böyle bir şey mesela… Derhal denetim ve kontrolün hakim olup Sayıştay'ın çalıştırılması gerekir."

İlgili Haberler

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.