Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Üçüncü Dünya Savaşı başladı

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Üçüncü Dünya Savaşı başladı

Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, üçüncü dünya savaşının başladığını söyledi.

Eskişehir'de ‘Türkiye’nin Güvenlik Politikası’ konulu programda konuşan eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, üçüncü dünya savaşının hibrit bir savaş olarak başladığını söyledi.

Ukrayna’yı olduğu gibi PKK’yı da dışarıdan destekleyenlerin olduğunu söyleyen Akar, “Kavramsal olarak dünyada bazı değişiklikler var. Şimdi artık böyle savaş yok, üçüncü dünya savaşı başladı mı, ne zaman olacak, ne olacak? Başladı. Şimdi hibrit diye bir şey çıkardılar. Artık savaş ilanı yok. Bulanık savaş. Savaş var mı yok mu belli değil. Şimdi bunun da tipik örneği Ukrayna-Rusya. Şimdi Ruslarla kim savaşıyor? Düşünün kim savaşıyor? Ukrayna savaşıyor. Ukrayna tek başına nasıl yapacak bunu? Bütün dünya, ama kimse ortaya çıkmıyor. Silahını veriyor, mühimmatını, parasını, yiyeceğini, giyeceğini veriyor, 'Hadi yavrum sen savaş' diyor ve Ukrayna savaşıyor. Neye karşı? Rusya'ya karşı. Peki, PKK/YPG tek başına Türkiye'ye karşı ne yapabilir? Hiçbir şey. Kim arkasında? A, B, C, D, Ğ, hepsi var. Ama ortada kimse var mı? Ortada kimse yok. Onları sürüyorlar ortaya. Vekalet savaşları dedikleri şeyler bu. Biz bununla mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan sınır dışı operasyonların devamının geleceğini ve terörün son bulana kadar süreceğini vurgulayan Akar, “Bu alçak, ahlaksız teröristlerle mücadelemiz var. Biz bu konuda şuna karar verdik; Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bunu bitirmekte kararlıyız. Öyle veya böyle, inşallah en son teröristi de etkisiz hale getirmek suretiyle 40 yıldan beri milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtarmakta kararlıyız. Sizlerin ve sizlerin şahsında 85 milyonun sevgisi, güvenini, duasını aldığımız ilhamla inşallah milli-manevi değerlerimizi de kullanmak suretiyle onlarla birlikte bunların en sonunu getirmek suretiyle ülkemizin bekasını, ülkemizin güvenliğini, rahatlığını, huzurunu tam ve mutlak imkanı sağlayacağız. Teröristlerin barınakları, sığınakları, korunakları başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediyor. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde ve orada inşallah bitirmek suretiyle bu gruplarımızın güvenliğini sağlayacağız. Burada unutulmaması gereken en önemli konu şu; bizim tek hedefimiz teröristler” diye konuştu.

'600-700 BİN SURİYELİ DÖNDÜ'

Ülkelerinde çıkan savaşın ardından Türkiye’ye gelen Suriyelilerin bir kısmının geri döndüğünü ve kalanların da gideceğini söyleyen Hulusi Akar, “Suriye'nin kuzeyinde şartların oluşması için gece gündüz demeden kendi imkanlarımızla, dost ve müttefiklerin imkanlarıyla orada uygun bir şekilde şartlar hazırlayıp, hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz. Hayat normalleştikçe, şartlar oluştukça buradaki insanlar da gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde evlerine dönüyorlar. Şu ana kadar 600-700 bin kişi döndü, dönecekler. Fakat bunu inatla körün gözüne parmak sokar gibi 'dönsünler.' İyi de şartlar ortada. Dolayısıyla bunun da bu şekilde bilinmesi lazım” dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.