Eski MİT'çi 'pul'daki gizemi çözdü: Papa Kürdistan'ı kurdu ve gitti!

Eski MİT'çi 'pul'daki gizemi çözdü: Papa Kürdistan'ı kurdu ve gitti!

Eski MİT mensubu Aras Dağlı ngazete'deki köşesinde pulun Vatikan için önemli olduğunu ayrıca pul bastırılmasının devlet kurmadan önceki son durak olduğunu yazdı.

Aras Dağlı'nın Alp Tufan takma adıyla yazdığı köşe yazısında pulculuğu "Kozmik bilgilerin özellikle saklanabildiği bir uğraş, 'hoby' dalı olduğu gibi eskiden soğuk savaş bitimine kadar çok önemli uluslararası bir meslek. Bu meslek dalı ile uğraşmış kişilerin uluslararası alanda hala büyük sırları vardır." diye tanımladı.

Alp Tufan'ın yazısında pulculuğun gizemini "Vatikan devletine gelirsek dünya mirası tarihi ne varsa içinde toplayıp saklayan istediğini açık sergileyen, istediğini gizleyen bir buçuk milyar Hırıstiyanı temsil eden PAPA'lık makamı ile bir devlet. Vatikan bir devlet olduğu için kendi pullarını basıyor posta pulları kullanılmaya başlandığı yıllardan itibaren. Vatikan devleti bu meslek dalı ile profosyonel ilgilenen dünyada kim varsa tanır. Kurtlar vadisi dizisinin en önemli sahnesi Sirkeci Postanesi'nde posta kutularının önünde çekilmiştir. Filmde Doğu Eşrefoğlu diye adlandırılan derin devletin önemli temsilcisi rahmetli Fuat Doğu beyi, eski MİT müsteşarımızı anımsatmıştır.Türk pulculuğunun babası soy adını büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği Ali Nusret Pulhan'dır." diye açıklıyor.

Alp Tufan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Yıl 1993 ülkemizin ateş içinde olduğu yıllar,ben genç atak bir insanım.

Rahmetli ülkücü camianın önde giden isimlerinden ağbim Sıraç Dede ile sohbet ediyorum, Alp bunlar Kürdistan'ı kuracaklar bunun önüne kimse geçemez geçeni yok ederler dedi.

(...)

Hayatımın her anında rahmetlik Sıraç Dede ne kadar haklıymış diye düşünürüm ve o münakaşamız gözümün önüne gelir. Akıl yaşta değil baştaymış ama tecrübeler yaştaymış. Tecrübe her şeyi çok önceden gösteriyor.

Papa resminin üstüne Kürdistan haritası koyup bunu da Sivas sınırımıza kadar Kürdistan devleti pulu diye basmışlarsa Sıraç Ağbi hadisenin otuz yıllık boyutunu görmüş biz boşa yaşamışız.

Yeni kurulan bir devlet para basmadan evvel pul basar, neden?

Pul denilen hadise uluslararası tanınma ve posta, postacılık demektir, yani tüm dünyanın seni tanımasındaki ilk adımdır.

1918 yılında kurulan ilk Azerbaycan devleti pullarını basmıştır, SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) içine katıldıktan 1992 senesine kadar pulları olmamış ancak yeniden Azerbaycan devleti kurulunca pul basmaya başlamıştır.

Özet çok malda haram, çok lafta yalan vardır.

Biz bu coğrafyada bir Kürdistan devleti kurdurursak ne Vatikan devletine, ne İngiltere devletine, ne de Amerika'ya kızalım.

Bunun tek sorumlusu biziz.

(...)

Aras Dağlı yazısının sonunda İlker Başbuğ ve Uğur Dündar'ın da adlarını vererek yorumda bulunuyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum