Eski nüfus cüzdanları ne zamana kadar geçerli?

Eski nüfus cüzdanları ne zamana kadar geçerli?

Nüfus cüzdanlarını yenileme işlemi tüm hızıyla devam ediyor. Eski nüfus cüzdanlarının ne zamana kadar geçerli olduğu ise merak konusu oldu. İşte haberin ayrıntıları;

Kamuoyunda özellikle sosyal medyada, kimlik kartlarının dağıtımının bu yıl sonu itibarıyla sona ereceği söylentilerinin ardından, eski nüfus cüzdanları ile ilgili vatandaşın kafasında bazı sorular oluştu. Peki nüfus cüzdanı yenileme son tarih nedir? ve Eski nüfus cüzdanları ne zamana kadar geçerli? İşte tüm bu soruların ve merak edilenlerin yanıtı;

NÜFUS CÜZDANLARI YENİLEME SON TARİH NEDİR?

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, “Mevcut soğuk damgalı nüfus cüzdanlarının, kaybolmuş, tahribata uğramış ve kullanılmaz duruma gelmiş olması durumlarında mevcut soğuk damgalı nüfus cüzdanları, geçici kimlik belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarını teslim alınıncaya kadar geçerli olacaktır” dendi.

Yani tarih belirtilmiş olmasa da açıklamaya göre, yeni kimlik kartınızı alana kadar eski nüfus cüzdanınızı kullanabiliyorsunuz.

ESKİ NÜFUS CÜZDANLARI NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ?

Son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada, kimlik kartlarının dağıtımının 2018 yıl sonu itibarıyla sona ereceği, kimlik kartı bedelinin fahiş oranda artacağı yönünde asılsız haberlerin yer alması üzerine bir açıklama yapıldı.

Siirt Valiliğinin ‘Kimlik kartları ile ilgili basın duyurusu 2017/178 başlıklı duyurusunda şöyle denildi:

“Nüfus kimlik kartlarının dağıtımının yılsonu itibarıyla sona ereceği ve kart bedelinin fahiş oranda artacağı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kimlik kartı bedelinin 2018 yılı itibarıyla “Değerli Kağıtlar” değerleme oranlarıyla güncelleneceği ve bu oranın asılsız haberlerde iddia edildiği gibi yüksek olmayacaktır.

Ülkemizde nüfus cüzdanlarının 2023 yılına kadar yenilenmesi hedeflenmektedir ancak mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliğini yitirdiğine dair herhangi bir son tarih ve yasal düzenleme bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımızın bu konuda daha sağduyulu davranmaları ve asılsız haberlere itibar etmemeleri gerekmektedir. Kamuoyuna Saygıyla duyurulur.”

Yapılan bu açıklamaya göre, eski nüfus cüzdanlarının kullanımının 2023 yılına kadar devam edeceği anlaşılmaktadır.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.