Eski Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu açıkladı: 'Bakanlıktan Menzil tarikatı yüzünden istifa ettim'

Eski Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu açıkladı: 'Bakanlıktan Menzil tarikatı yüzünden istifa ettim'

Geçmiş dönemlerde Sağlık Bakanlığı görevinde bulunan Rıfat Serdaroğlu, 5,5 ay sürdürdüğü Sağlık Bakanlığı görevinden Menzil tarikatı yüzünden ayrıldığını açıkladı.

19.20 ve 21.dönem İzmir Milletvekilliği yapan ve Sağlık Bakanlığı görevinde de bulunan, son olarak ise başlattığı “ÇOBAN ATEŞİ HAREKETİ”ni DOĞRU PARTİ ismi ile partileştirerek siyasete geri dönen Rıfat Serdaroğlu, 5,5 ay sürdürdüğü Sağlık Bakanlığı görevinden tarikatlar nedeni ile ayrıldığını açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden İpek Özbay’a verdiği röportajda kendisinin maliye kökenli olmasına rağmen Tansu Çiller tarafından Sağlık Bakanlığı görevine getirildiğini hatırlatan Serdaroğlu kendisinden önce bu görevi yürüten Yıldırım Öztuna’nın çok iyi bir ekip kurduğunu ve kendisinin bu nedenle şanslı olduğunu belirtti.

Bakanlık yaptığı süreçte tarikatların Sağlık Bakanlığı’nda etkin olmak için çeşitli zorlamalarda bulunduğunu belirten Serdaroğlu kendisinin ise buna karşı geldiğini belirtti.

Son olarak Bakan Müsteşarı’nın kendisine sormadan değiştirilmek istendiğini ve kendisinin gayet memnun olduğu müsteşar yerine o dönem siyaseten çok etkin olan Yalım Erez‘e yakın bir ismin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı yapılmak istendiğine değinen Rıfat Serdaroğlu, Yalım Erez’e yakın bu ismin müsteşar olması ile tarikat ve cemaatlerin bakanlıkta etkin kılınmasının amaçlandığını ifade etti.

 

Kendisinin bu müsteşar değişikliğine direndiğini ve kabul etmediğini belirten Serdaroğlu istifaya giden süreci ise şu sözler ile anlattı:

 

“…En son bakanlıkta otururken, Tansu Hanım’ın koruma müdürlerinden biri geldi. Bir zarf uzattı, “Sayın Başbakan size gönderdi” dedi. Aldım, açtım, tayin kararnamesini Tansu Hanım kendi imzalamış; benim müsteşarımı alıp diğerini vermek istiyor. Korumanın önünde kâğıdı yırttım ve ona da “Çık dışarı” dedim. Adam dondu kaldı… 10 dakika sonra Tansu Hanım aradı, “Gönderdiğim kararnameyi yırtmışsınız” dedi. “Siz neredesiniz, müsaitseniz geleyim” diye sordum. Konutta beklediğini söyledi.

 

'MENZİLCİLER SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN ÇOĞUNLUĞUNA HAKİM'

 

Kendisine “Yırtarım tabii. Kararname öyle tanzim edilmez. Siz başbakan da olsanız bu Türk devletinin binlerce yıllık deneyimden damıtılmış gelenekleri vardır. Kararnameyi bakan olarak ben tanzim ederim. Size arz ederim, kabul ediyorsanız, cumhurbaşkanına arz edersiniz. Cumhurbaşkanı kabul ederse Resmi Gazete’de yayımlanır ve yürürlüğe girer. Siz benim adıma kararname tanzim etmekle beni yok sayıyorsunuz” dedim.

İstifamı verdim, Sağlık Bakanlığı’ndan gittim. Menzilciler, AKP geldiğinden beri Sağlık Bakanlığı’nın büyük çoğunluğuna hâkimdir. Onlardan habersiz hiçbir iş yapamazsınız. Doğru Parti’ye hiçbir tarikat ve cemaatçi giremez. Bunlar anayasaya göre yasak, suç işliyorlar. Allah aşkına bir kişi söylesin bana, şu tarikatlar Türkiye için ne üretti? Yanmaz kefen, uçan takunya satıp Mercedes’e biniyorlar. “

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum